Driften is een leuke hobby wanneer je een snelle auto bezit en genoeg geld hebt voor een regelmatige bandenwissel. Bij voorkeur maakt men dan gebruik van achterwiel-aangedreven bolides want ‘die breken zo lekker uit‘. Logisch ook. Breng heel veel pk’s naar enkel de achterwielen en de auto zal vrij snel van plan zijn om z’n eigen gang te gaan – althans aan de achterzijde. Een van ’s werelds bekendste merken (vanwege hun achterwielaandrijving) is BMW. Het is dus niet geheel vreemd dat dit Duitse automerk de ideale setting wist te creëren om het driftrecord aan flarden te slippen.

BMW M5 F90

Achter het stuur van een hagelnieuwe BMW M5 F90 (jawel, dat is ’t 2018 model) werd op een circuit een gooi gedaan naar het record voor langste drift ooit. Uiteindelijk hielden de mannen achter het stuur het zo’n acht uur vol. Dit resulteerde in een totaal afgelegde afstand van maar liefst 374 kilometer. Een afstand die niet gehaald had kunnen worden zonder een beetje hulp gaandeweg.

Er werd namelijk een tweede BMW meegestuurd om de auto zo af en toe te voorzien van de broodnodige brandstof. Je kunt je voorstellen dat 374 kilometers al driftend afleggen een aardige dorstige BMW M5 oplevert. Tot vijf maal toe moest de bloedsnelle bolide volgegooid worden met wat nieuw ‘levenselixer’. Uiteindelijk resulteerde dit stukje rijvaardigheid voor het verbreken van twee Guinness World Records.