Het creëren van een superjacht is niet bepaald een koud kunstje. Met de enorme hoeveelheid futuristische creaties die de internationale wateren onveilig maken, is het op z’n zachtst gezegd knap te noemen als je hier nog bovenuit kunt steken. De Noorse designer Kurt Strand deed toch een poging en als resultaat liet hij ons ‘Project Speed’ zien. Een 93 meter lang superjacht met plaats voor 12 gasten.

Project Speed

Het superjacht heeft ‘slechts’ plek voor 12 gasten, maar dat is niet echt weinig. Waarom? Nou er is tevens plek voor een 28-koppige bemanning. In z’n totaliteit zouden er dus 40 man aan boord van dit 93 meter lange futuristische ‘bootje’ kunnen vertoeven. Wat opvalt is het achtersteven dat maar liefst 300 vierkante meter telt. Genoeg plaats om even helemaal uit je dak te gaan – om nog maar te zwijgen over de ‘parkeerplaats’ voor je hobby helikopter.

Kurt Strand is de designer achter het Project Speed superjacht Pure Luxe

Daarnaast heeft het jacht de beschikking over een infinity pool, een volledig uitgeruste bar en een lounge-area. Dit zijn slechts enkele eigenschappen die het verblijf op dit jacht op z’n minst aangenaam maken. Toch is er met genoeg geld een hele hoop mogelijk en kunnen we ons voorstellen dat een potentiële eigenaar daar nog het een en ander aan toe zal voegen.

Wat betreft dat geld, er wordt nog niet gesproken over een eventueel prijskaartje, maar de verwachting is dat je toch wel een aantal miljoenen neer zal moeten tellen. Het jacht wordt aangedreven door maar liefst vier MTU 16V2000 M96 diesel motoren met elk 2600 paarden. Dit is ook wel nodig voor een vaartuig van dit formaat. Volgens bronnen ligt de topsnelheid van het jacht rond de 32 knopen en kan er een afstand van ongeveer 3500 Nautical Miles gevaren worden – omgerekend zo’n 6500 kilometer. We zijn benieuwd wanneer deze schoonheid de open wateren zal betreden.

Bron: Luxatic