Elon Musk en Tesla: het leek altijd een zeer gelukkig huwelijk te zijn. Toch is het bedrijf regelmatig op negatieve wijze in ’t nieuws en dat lijkt nu op een hoogtepunt te zijn. Het gerucht doet namelijk de ronde dat Tesla binnen niet al te lange tijd failliet zal zijn. Een vreemde bewering? Niet helemaal wanneer je de policy van Elon Musk in ’t achterhoofd houdt.

Tesla ongezond volgens de CIO van Vilas Capital Management

De Chief Investments Officer John Thompson heeft in een bericht richting de investeerders aangesloten bij VCM laten weten dat hij een duistere toekomst tegemoet ziet voor Tesla. De autofabrikant heeft namelijk enkele tegenvallende resultaten achter z’n naam staan. Bovendien hebben de aandeelhouders nog niet zo lang geleden een nieuw salarisvoorstel goedgekeurd rondom Elon Musk.

Hem werd een nieuw voorstel aangeboden dat ’t icoon tot 2028 aan Tesla zou verbinden en hem in totaal zo’n 50 miljard aan aandelen oplevert. Toch lijkt het erop dat de boel niet echt een goede toekomst tegemoet gaat. Een goed voorbeeld hiervan is het achterlopende productieproces van de Tesla Model 3. Deze auto wijkt inmiddels al ver af van de plannen die oorspronkelijk werden voorgesteld. Inmiddels kost dit grapje zo’n $12.000.000. Per dag.

Thompson geeft aan dat het bedrijf voor de komende periode – althans, minstens een jaar – zo’n 8 miljard dollar nodig heeft. Tesla heeft afgelopen jaar ‘slechts’ 100.000 auto’s weten te produceren tegen een verlies van 2 miljard dollar. Het bedrijf is weliswaar zeer veel waard, maar de keiharde omzetcijfers liegen er niet om. Thompson zegt dan ook: ‘i have never seen anything so absurd in my career’. Dat zegt wel wat toch?