Porsche kwam voor het eerst op de markt met de soft-top tweezitter in 1996. Destijds was het een toegankelijkere manier voor mensen om Porsche te rijden, maar tegelijkertijd ook een niet-Porsche. Wat ons betreft was de eerste Boxster een leuke auto, maar toch ontbrak er iets aan. De Porsche Boxster was iets te vrouwelijk en leek weinig puurs van de 911 met zich mee te dragen. Nu, zo’n 22 jaar later is dat helemaal niet meer het geval. De Porsche Boxster 718 Spyder wordt het zoveelste bewijs dat het merk uit Stuttgart ook naast de 911 flink veel lekkers in de aanbieding heeft.

De noemer 718 lijkt een stap naar volwassenheid en sportiviteit

De Porsche Boxster evenals de Cayman zijn sinds enkele jaren ondergebracht onder de noemer 718 en dat heeft – naar ons idee – bijgedragen aan het opgroeien van deze modellen. Er is, zoals met ieder nieuw model, een mooie evolutie te zien tussen de verschillende Boxster-modellen. Waarvan het laatste model, zeer zeker het grootste Porsche DNA-gehalte kent. De nieuwe Boxster Spyder zal ongetwijfeld het nieuwe top-model worden in ’t 718-gamma. Volgens ingewijden krijgt deze nieuwe bolide maar liefst 400 paarden achter de stoelen. Dit zou betekenen dat ‘ie sneller wordt dan de GT4 en de huidige Spyder. We zijn zeer benieuwd. Voor bewegende beeld klik je op de link hieronder: