In Malibu, Californië wordt sinds kort een zeer speciale ‘attractie’ aangeboden. Er staat namelijk een ‘klein’ automuseum te koop, afkomstig uit particulier bezit. Het is de absolute droom voor iedere autoliefhebber: een museumruimte die geoptimaliseerd is voor het behoud van je collectie super-bolides. Coureur Steve Goldman heeft met behulp van moderne technieken een perfecte omgeving gecreëerd voor z’n verzameling sportwagens.

Een privé automuseum van ruim 650 vierkante meter

Een autocoureur en extreem snelle, zeldzame bolides: het zijn twee zaken die vrijwel onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Zo ook in ’t geval van Steve Goldman en z’n vrouw Azita Goldman. Ze hebben een ruimte gebouwd die plek biedt aan 25 bolides in totaal – op ’t moment staan er 14 auto’s in. Steve – tweemaal kampioen in de Pirelli Porsche Race Series – heeft altijd iets met ’techniek’ gehad, zo zegt hij zelf.

automuseum malibu californië steve goldman porsche ferrari pagani mclaren Pure Luxe

Als resultaat heeft het museum niet enkel een mooie stijl en wordt ’t gekenmerkt door goede architectuur. Het is eveneens een plek die geoptimaliseerd is voor ’t juiste behoud van de auto’s die er staan. Zo wordt door middel van diverse systemen ervoor gezorgd dat de vochtigheid in de ruimte altijd hetzelfde is. Geoptimaliseerd en niet nadelig voor de auto’s die er staan. De luchtvochtigheid wordt gecontroleerd, het ‘stof’ percentage, de temperatuur én de hoeveelheid bacteriën. Met andere woorden: het museum is gelijkwaardig aan de opzet van een operatiekamer.

automuseum malibu californië steve goldman porsche ferrari pagani mclaren Pure Luxe

Op ’t moment staan er zoals gezegd 14 bolides, waaronder een Ferrari LaFerrari, een McLaren P1 en een zeer bijzondere Ferrari 360GT uit 2002 met maar liefst 1.000 paarden tot z’n beschikking. Het is een ruimte waar menig autoliefhebber een snellere hartslag van zal krijgen, maar wel eentje waar een kleine ‘maar’ aan zit. Zodra je namelijk die 10 miljoen dollar betaalt zal de ruimte leeg zijn.

automuseum malibu californië steve goldman porsche ferrari pagani mclaren Pure Luxe

Steve zegt wel: ‘sommige auto’s wil ik best afstand van doen, maar dan vraag ik wel de prijs voor een vergelijkbare vervanging’. Auto’s zoals de gele Ferrari of de one-of-a-kind RUFF 911 worden bijvoorbeeld onder geen enkele voorwaarde verkocht.

automuseum malibu californië steve goldman porsche ferrari pagani mclaren Pure Luxe automuseum malibu californië steve goldman porsche ferrari pagani mclaren Pure Luxe automuseum malibu californië steve goldman porsche ferrari pagani mclaren Pure Luxe automuseum malibu californië steve goldman porsche ferrari pagani mclaren Pure Luxe automuseum malibu californië steve goldman porsche ferrari pagani mclaren Pure Luxe

Bron: RobbReport