Ayrton Senna’s naam valt nog vaak wanneer men praat over Formule-1. De Braziliaan wordt door velen gezien als de meest veelbelovende coureur die de sport ooit gekend heeft. Helaas mocht het potentieel nooit volledig tot uiting komen, aangezien Senna op 34-jarige leeftijd verongelukte tijdens de Grand Prix op Imola. Ondanks het tragische ongeval op veel te jonge leeftijd, heeft Senna een hoop achtergelaten in de wereld van de racerij, waaronder deze McLaren raceauto uit 1993. Deze is nu onder de hamer gegaan en de gelukkige nieuwe eigenaar is ex-Formule-1 baas Bernie Ecclestone.

McLaren MP4/8a uit 1993 is voor 4,2 miljoen euro naar Ecclestone gegaan

Bonhams hield afgelopen week een veiling in Monaco waar de bolide van Ayrton Senna werd geveild. Deze specifieke auto werd door Senna bestuurd tijdens het rijden van de Grand Prix in Monaco in 1993. De raceauto heeft nog steeds de originele Ford-motor én versnellingsbak die Senna destijds in de race gebruikte. Het is zonder twijfel een van de grootste bedragen die ooit zijn betaald voor een klassieke Formule-1 auto.

senna mclaren raceauto bernie ecclestone veiling bonhams Pure Luxe

De Ferrari waar Michael Schumacher in reed in 2001 ging afgelopen jaar nog voor een enorm bedrag onder de hamer. Destijds – in november – werd de auto verkocht voor een bedrag van maar liefst 6,2 miljoen euro. De iconische McLaren van Senna is dus niet zo duur als de bolide waar de legendarische Duitser in reed, maar ze zijn zonder twijfel beiden veruit de duurste raceauto’s die ooit van eigenaar zijn verwisseld.

senna mclaren raceauto bernie ecclestone veiling bonhams Pure Luxe senna mclaren raceauto bernie ecclestone veiling bonhams Pure Luxe

Bron: Bonhams