Het is natuurlijk een beetje cru, maar de ene man z’n dood is de ander z’n brood. Zo moet rapper en controversieel persoon Kanye West ook gedacht hebben. Eerder vandaag liet rapper en zakelijk partner Pusha T in een radiointerview weten dat West hem opbelde om te verkondigen dat het artwork voor z’n nieuwe album niet oké was. Logischerwijs bedacht Kanye daar een oplossing voor. Die vertaalde zich in dik 70.000 euro voor de rechten over een foto van de badkamer van de in 2012 overleden zangeres Whitney Houston.

De foto zorgde destijds voor flink wat opschudding

Op de foto, zoals hieronder te zien is, werd duidelijk in beeld gebracht dat de zangeres zich bezighield met verdovende middelen. Naar het schijnt is het plaatje geschoten in 2006 door een familielid van Houston. Destijds zorgde de foto voor flink wat opschudding. Cocaïne, crack en drank deden vermoeden dat het leven van Whitney Houston verre van rooskleurig was. Dat bleek helaas enkele jaren later toen de zangeres haarzelf van het leven beroofde met een overdosis.


Morgen publiceert partner en rapper Pusha T zijn nieuwe album, met daarop dus de foto van een badkamer vol drank en drugs. We kunnen niet anders ontkennen dat West een gigantische marketingstunt uithaalt door deze foto te gebruiken voor het nieuw te lanceren album. Of zich dit ook gaat vertalen naar verkopen, dat is afwachten. Duidelijk is wel dat West de foto uit eigen tas heeft betaald. Pusha T zei in het interview: ‘West vertelde me dat hij een idee had en dat het $85.000 kostte. Ik gaf aan dat ik dat er niet voor ging betalen, dus toen zei West dat hij het wel zou betalen’. We zijn natuurlijk benieuwd naar het resultaat. Het is nog even wachten op de cijfers. Overigens staat het buiten kijf dat Kanye West een slimme zakenman is. Hij heeft hier dus vast en zeker een gegronde reden voor.

Bron: Pitchfork