Auto’s worden gelukkig steeds veiliger en dat heeft er voor gezorgd dat de kans op diefstallen steeds kleiner wordt. Toch evolueren dieven mee wanneer het aankomt op modernisering van alarmsystemen en inbraakpreventie. Zo zou de zogenaamde ‘Keyless entry’ ervoor moeten zorgen dat mensen zonder sleutel absoluut niet in staat zullen zijn om je auto überhaupt te openen – laat staan mee te nemen. In de onderstaande video wordt echter duidelijk dat dit alles behalve het geval is. 

In 30 seconden stelen deze dieven een nieuwe Keyless entry Mercedes

Keyless entry is een zeer vernuftig systeem. Het maakt ’t mogelijk om de auto te starten zonder sleutel, mits deze in de nabijheid van de auto is natuurlijk. Daarnaast zou het systeem nog minder makkelijk te doorbreken moeten zijn dan traditionele beveiligingssystemen. Toch lijkt dit dus niet langer het geval en ziet het er naar uit dat autodieven ook voor auto’s met deze optie een aanpak hebben gevonden. Op de video hieronder is goed te zien hoe de twee mannen zich opsplitsen. De ene persoon blijft bij het portier staan, terwijl de ander met een scanner langs de voordeur en de gevel van het huis gaat.

De dieven proberen op die wijze het signaal van de sleutel op te vangen. Zodra dit gelukt is, stuurt hun apparaat het signaal weer door naar de auto. Deze denkt – logischerwijs – dat de sleutel in de buurt is en kan daarom van het slot gehaald worden. Met als gevolg dat jij ’s ochtends zeer vervelend opstaat. Een ontwikkeling die dus niet echt prettig is te noemen. Gelukkig is ook deze manier van autodiefstal tegen te gaan.

Ben autodieven een stap voor met de juiste systemen

Zo kun je gebruik maken van een zogenaamde SCM Klasse Startonderbreker en bijvoorbeeld de MiBlock van Moving Intelligence. Deze systemen zorgen ervoor dat de auto niet te starten is, zelfs niet met de sleutel in de buurt. Enkel wanneer je je speciale MiBlock pas in de buurt van de signaalontvanger houdt, zul je in staat zijn om de auto te starten. Bovendien is het ook verstandig om je auto uit te rusten met een GPS Tracker, welke eveneens bij Moving Intelligence verkrijgbaar is.

Wat ons betreft kun je je auto niet goed genoeg uitrusten als het aankomt op beveiliging. Daarnaast is het natuurlijk een schijntje van het totaalbedrag van je nieuwe auto, om deze op de juiste wijze uit te rusten met professionele systemen. Niemand zit erop te wachten om ongevraagd zonder auto door het leven te moeten. Het is dus logisch dat we steeds blijven zoeken naar nieuwe beveiligingsalternatieven. Wat ons betreft een essentiële denkwijze bij het bezitten van een auto. Zeker in de duurdere prijsklassen.

Bron: SCM Klasse