Cryptocurrency is nog altijd niet uit de media weg te denken. Het is en blijft een markt die vrijwel dagelijks de aandacht op zich weet te vestigen. Op het moment van schrijven is de algehele markt weer enigszins aangetrokken en weten de bekendste coins groene cijfers te noteren. Het is nog verre van hoe ’t was eind december, maar we komen er wel. Ondertussen komen er ook telkens nieuwe tokens en coins bij, zoals bijvoorbeeld ICO Headstart – een geesteskindje van Dirk Scheringa (waar kennen we Dirk ook alweer van?). Tevens hét platform wat Lil Kleine’s fortuin immens moet doen toenemen.

Lil Kleine het gezicht van ICO Headstart

Laten we eerlijk zijn: bedrijven doen heden ten dagen alles om ook maar enige publiciteit te genereren. Als het betekent dat je een bekende Nederlander voor je karretje moet spannen om enige mediawaarde te genereren, waarom niet? Waarschijnlijk is dat een beetje het geval met Lil Kleine en ICO Headstart. We denken nu niet meteen dat Neerlands rappende trots zich dagelijks vol overgave in de wereld van Cryptocurrency en Blockchain stort.

ICO Headstart gaat potentiële investeerders adviseren in welke ICO’s (Initial Coin Offerings) potentie hebben en welke niet. Samen met de community willen ze zo een filterend systeem op touw zetten dat het overzichtelijk maakt om in te stappen in ICO’s en er voor zorgt dat enkel de ‘beste’ overblijven. In de start-up fase van dit concept worden er tokens uitgegeven door het bedrijf. Deze zijn – hoe origineel – MOAT-tokens genoemd. In case you might wonder: MOAT staat voor Mother of All Tokens. Chapeau, petje af voor de naam.

Jorik Scholten (Kleine’s echte naam) postte enige tijd geleden een foto op z’n Instagram-account waarin hij duidelijk maakt ‘I’m going to be the very first rapping crypto millionaire in the Netherlands!’. De boodschap is duidelijk. Lil Kleine gaat rijk worden – zo moet de tekst doen vermoeden. Nadrukkelijk aanwezig is de tag #paid, wat direct aangeeft dat het een ‘sponsored post’ betreft.

Uitbetaald in MOATs

Dirk Scheringa is adviseur van ICO Headstart en wist eerder al aan te geven dat hij uitbetaald wordt in tokens. Dit zal niet anders zijn bij Lil Kleine. Op het moment is de token nog niet gelist (dus nog niet te traden). We zitten in de ICO-fase en vooralsnog is er iets meer dan 50% opgehaald. Deze fase loopt tot 23 juni en dan zal de token gelist worden. De verwachting is dat de benodigde 43.700 Ethereum tegen die tijd wel is opgehaald. De MOAT wordt op dit moment op $0,02 gewaardeerd. We zijn zeer benieuwd wat de token doet zodra de ICO is afgerond en deze daadwerkelijk gelist wordt.