Het kalenderjaar 2017 wordt voor veel miljardairs afgesloten met een grote glimlach. Waar menigeen een vreugdesprongetje mag maken van geluk bij een eindejaarsbonus, daar waren de miljardairs druk bezig met het uitwisselen van de titel ‘rijkste persoon op aarde‘. De rijken der aarde zagen in dit jaar een forse stijging in hun vermogen. Volgens Bloomberg werd er een totale stijging genoteerd van ruim 20%. Niet slecht wetende dat er al een extreem groot vermogen aanwezig is bij dit selecte gezelschap.

1.000.000.000.000 extra

We hebben hier geen typefout gemaakt. Het totale vermogen van world’s richest is toegenomen met 1 biljoen(!). Als we Bloomberg mogen geloven is dat vier keer zoveel als in 2016. Het lijkt het gevolg te zijn van een aandelenmarkt die economische en politieke malaise van zich af heeft weten te schudden. Zoals velen van jullie misschien wel weten is de Amazon-guru Jeff Bezos op dit moment ’s werelds rijkste man. Hij voegde ’t grootste deel toe aan de algehele stijging met maar liefst 34,2 miljard euro in toegenomen vermogen.

de rijken der aarde zagen hun vermogen flink toenemen in 2017 Pure Luxe

Foto via: Bill Gates

Mede door de flinke groei binnen Amazon en dus een toename in waarde voor de aandelen van dit bedrijf, is Jeff Bezos de baas over Microsoft’s Bill Gates – welke toch geruime tijd onaantastbaar bovenaan de lijst leek te staan. Bill Gates stond op nummer 1 sinds 2013, maar dat is voorlopig dus even niet meer aan de orde. Eind november wist Jeff Bezos een totaal geschat vermogen van 100 miljard dollar aan te tikken. Na enige correctie is dit vermogen aan het eind van 2017 geschat op 99,6 miljard dollar. Bill Gates achtervolgt hem met een vermogen van 91,3 miljard dollar.

Al met al een forse portemonnee kunnen we stellen. Het lijkt erop dat rijken der aarde toch aardig met hun neus in de boter zijn gevallen. Niet geheel vreemd natuurlijk, gezien het feit dat deze mannen aan het roer staan van toonaangevende bedrijven met een zeer invloedrijke rol in de wereldeconomie. We zijn benieuwd of deze lijn in 2018 doorzet en of meneer Bezos zijn vermogende eerste plek weet te behouden. Hoe dan ook, zorgen om de financiën zullen deze heerschappen niet hebben.

Bron: Bloomberg