Het was nog niet zo lang geleden hét onderwerp van gesprek. Patricia Paay raakte in de publiciteit door een video die opdook op het internet (lees: op Twitter en op de website van Geenstijl) waarin was te zien hoe miss Paay handelingen voltooide die men normaliter achter gesloten deuren houdt. Het zorgde voor gigantische ophef. Patricia Paay wist daar – vanzelfsprekend – niet echt glimlachend mee om te gaan en dat resulteerde in een rechtszaak. Vandaag was de rechtbank in Amsterdam het decor voor de strijd.

Patricia Paay eist €450.000 voor immateriële en materiële schade

In eerste instantie besloot Paay, samen met haar advocaat, om een fikse schadevergoeding te eisen. Vandaag stonden Paay en haar raadsman tegenover website/blog Geenstijl en een man die een link naar de beruchte video op z’n Twitter-account plaatste. Na enige tijd besloot de rechter vandaag te eindigen met een verzoek tot schikking. Gelijktijdig met dat verzoek werd besloten om de rechtszaak te ‘pauzeren’. Dat wil zeggen, een actieve rechtsprocedure is inmiddels overgegaan in een periode van onderling overleg.

De rechtszaak zelf zal tot 13 juni aangehouden worden, verwacht wordt dat er voor het eind van die periode een schikking zal zijn. De aankomende dagen zijn er dus zodat de drie partijen onderling tot een overeenkomst kunnen komen. Tijdens de rechtszaak werd in ieder geval duidelijk dat geen van de partijen aan elkaar toe willen geven. Paay geeft aan werk mis te zijn gelopen, ‘een doodswens te hebben gehad’ en geen toestemming te hebben gegeven. Geenstijl zegt op hun beurt weer dat ze niet als eerste waren. De Twitteraar laat z’n advocaat optekenen dat hij slechts ‘pech heeft gehad’. Daarmee doelt de man op ’t feit dat Geenstijl naar zijn tweet linkte.

Met de woorden van de advocaten van alle betrokken partijen wordt dan ook het idee geschetst dat er nog niet echt aan oplossingen wordt gedacht. Overigens geeft de advocaat van Geenstijl eveneens aan dat de schadeclaim totaal niet onderbouwd is. Hoe het verhaal zich verder zal ontvouwen blijft vooralsnog gokken, maar verdere ontwikkelingen zullen de komende dagen ongetwijfeld bovendrijven.

Bron: NU.nl