Voorzover we weten is Tesla niet van plan om in de nabije toekomst nautische activiteiten toe te voegen aan hun CV. Echter, met een onnavolgbaar genie als Elon Musk aan het roer (got it?) is het natuurlijk nooit zeker welke koers het bedrijf zal varen (got it again?). Los van het feit of het merk dergelijke plannen heeft of niet, er zijn mensen in de wereld die ze wel een duwtje in de juiste richting willen geven. Zoals de Marokkaanse designer Belkharmoudi Aziz, hij ontwikkelde dit concept.

De Tesla E-Vision GT Concept yacht

Een jacht met het naamplaatje van Tesla erop: de droom van iedere milieubewuste matroos zou je zeggen. Als we het concept zien wat Aziz heeft weten te realiseren, dan kunnen we niet anders dan enthousiast worden. Gekeken naar de afbeeldingen mag dit jacht liever gister dan vandaag in productie worden genomen. Het jacht is ongeveer 18 meter lang en wordt voortgestuwd door twee Tesla Model S aandrijflijnen. Deze zijn gezamenlijk goed voor zo’n 1.800pk en een topsnelheid die ver boven de 40 knopen ligt. De romp is geproduceerd van CFPR versterkt met Kevlar. Aan boord is er plek voor 8 mensen en voorop zijn diverse zonnepanelen geplaatst om de batterijen op te laden. Zeg het maar: maken of kraken?

tesla e-vision gt concept jacht boot Pure Luxe tesla e-vision gt concept jacht boot Pure Luxe tesla e-vision gt concept jacht boot Pure Luxe