Geld is niet alles, zo blijkt uit de laatste ontwikkelingen omtrent multimiljardair Roman Abramovich. De steenrijke eigenaar van de Londense voetbalclub Chelsea was namelijk de grote afwezige bij de FA Cup finale gisteren. Daar wist zijn clubje te winnen met een magere 1-0 van het Manchester United van Mourinho. Waarom Abramovich afwezig was, blijft gokken, maar men zegt dat het van doen heeft met z’n visum. Of beter gezegd, het ontbreken ervan.

Het Verenigd Koninkrijk en Abramovich lijken te scheiden

Volgens bronnen bij de BBC is het Verenigd Koninkrijk de regelingen omtrent het verkrijgen van een visum strenger aan het maken. Dit zou te maken hebben met de toenemende spanningen omtrent de vermoorde Russische ex-spion tijdens zijn verblijf in het Verenigd Koninkrijk. Abramovich is sinds zijn rol als eigenaar van Chelsea meermaals op bezoek geweest in het Verenigd Koninkrijk. De Rus is goed voor een vermogen van ruim 11 miljard.

Men spreekt over enkel wat vertraging bij de aanvraag van het nieuwe visum

In zijn hele periode als eigenaar heeft hij overigens nooit een definitief visum mogen ontvangen voor verblijf in het Verenigd Koninkrijk. Volgens de BBC heeft een bron dicht bij Roman Abramovich aangegeven dat z’n visum inmiddels al zo’n 3 weken geleden is verlopen. De Britse Minister van Veiligheid gaf aan niet in te gaan op individuele gevallen, toen men hem vroeg om commentaar omtrent het niet vernieuwde visum van Roman Abramovich. De officiële lezing geeft aan dat er enkel ‘wat vertraging is’. Of Abramovich z’n visum alsnog krijgt, dat zal blijken.

Naar het schijnt runt Abramovich nu alles vanuit z’n thuisland. Men spreekt van een niet te negeren relatie tussen de diplomatieke spanningen en dit geval. Woordvoerders rondom de Britse overheid willen hier verder niet op in gaan. We zijn zeer benieuwd of dit verhaal nog een staartje gaat krijgen. Het lijkt ons sterk dat meneer Abramovich nooit meer toegelaten zal worden in het Verenigd Koninkrijk. Zeker omdat het enige imagoschade kan opleveren voor het land.

Bron: BBC