Het is inmiddels alweer even geleden dat BMW met de X6 op de markt kwam. De SUV werd destijds ontvangen als een ‘bijzondere’ creatie. De uit de kluiten gewassen SUV had nogal vreemde proporties en kwam voornamelijk voor de dag als een ‘bullebak’. Misschien was dat ook wel de reden dat het lang duurde alvorens andere merken zich ook waagde aan een dergelijke creatie. 

De nieuwe Audi Q8 is breder en lager dan de Q7

Het is alweer 10 jaar geleden dat BMW de ‘chunky’ SUV introduceerde. Een SUV die zo uit te kluiten gewassen is, dat er nauwelijks een herkenbare koets aanwezig is. Het was destijds enorm wennen om auto’s met een dergelijk uiterlijk in ons straatbeeld terug te vinden. Toch zijn we inmiddels al heel wat jaren verder en lijkt dit model een stevige plek verworven te hebben in de automotive industrie.

audi q8 suv quattro auto ingolstadt Pure Luxe

De Audi Q8 is absoluut geen grotere bolide dan de Q7, al doet de naam dat wel vermoeden. Volgens Audi blijft de Q7 nog steeds de ‘über-SUV’ van het merk uit Ingolstadt. Het is in onze ogen een directe concurrent voor de BMW X6 en de Mercedes GLE coupé. Duidelijk herkenbaar is de schuin aflopende dakrand en de bredere koets. Ondanks de hoogste notering wat betreft typenaam is de Q8 niet groter dan de Q7 – de auto is ‘anders’. Het wordt overigens wel het basisplatform voor de SUV’s van Audi die nog komen gaan. Waaruit meteen duidelijk wordt dat de Q8 wat betreft onderstel anders is dan de reeds bestaande modellen.

audi q8 suv quattro auto ingolstadt Pure Luxe

Eind van het jaar wordt de eerste Q8 geleverd

Wat betreft prijzen is er nog niets bekend, maar de eerste leveringen zouden aan het eind van dit jaar al plaats moeten vinden. Uiteraard is de Audi Q8 standaard voorzien van het befaamde Quattro-systeem en zou er tevens een aandrijflijn beschikbaar moeten worden met een ‘Mild Hybrid’ systeem. Hoe dat zich precies gaat uiten, dat zal in de loop der tijd duidelijk worden. Of de Q8 een succes gaan worden, dat is afwachten. Duidelijk is wel dat Audi van plan is het gehele SUV-gamma op te vullen.

audi q8 suv quattro auto ingolstadt Pure Luxe