Wanneer we denken aan jachten, dan denken we meestal aan maagdelijk wit en gelakt hout in vloeiende, ronde vormen. Toch zijn er ook genoeg scheepsbouwers die het aandurven om de traditionele aspecten een beetje te laten ‘varen’ en het over een iets modernere ‘boeg’ te gooien. Mazu Yachts is een perfect voorbeeld hiervan. De boten gebouwd door deze Turkse scheepsbouwer kennen een futuristische insteek en zijn wat ons betreft een lust voor het oog.

Het Mazu 52HT jacht is robuust, maar tegelijkertijd futuristisch en stijlvol

Mazu heeft in onze ogen een jacht weten te bouwen met een zeer futuristisch uiterlijk. Dit komt niet door een grote hoeveelheid toeters en bellen, maar door de hoekige lijnen en de keuze voor specifieke soorten materiaal. Doordat de romp is gemaakt van een Carbon-composiet is het direct een stuk moderner dan andere jachten, in combinatie met de vormen komt dit zeer goed tot z’n recht.

mazu 52ht jacht scheepsbouwer Pure Luxe

De moderne boot wordt aangedreven door twee Volvo motoren, elk levert 600pk. Hiermee haalt het jacht een topsnelheid van 37 knopen en een cruising speed van 32 knopen. Onder het dek vind je 3 slaapruimtes en een leefruimte, aangekleed met de nodige hoeveelheid marmer. Het zorgt voor een ongelooflijk niveau van luxe aan boord van dit jacht. Wat ons betreft beslist een bootje voor deze zomer. Bovendien is het een jacht dat door z’n design boven het maaiveld uitsteekt. Dat is wat ons betreft altijd een goede eigenschap.

mazu 52ht jacht scheepsbouwer Pure Luxe mazu 52ht jacht scheepsbouwer Pure Luxe

Bron: Uncrate