Wonen in Den Haag is absoluut niet verkeerd. De Hofstad biedt vrijwel alles wat je van een grote stad als Amsterdam ook kunt verwachten, maar dan met de benodigde rust. Volgens velen – en daar sluiten wij ons eensgezind bij aan – is de Haagse binnenstad eentje waar je graag verblijft. Hier wonen is dus absoluut geen straf. Om je toch dat extra zetje te geven om je te overtuigen, hebben we een prachtig penthouse gevonden waar je je in alle rust terug kunt trekken. 

Penthouse in ’t voormalig HBS gebouw aan de Stadhouderslaan 80 g

Laten we beginnen met te melden dat dit gebouw daadwerkelijk een prachtig voorkomen heeft. Het penthouse is gesitueerd op de bovenste etage van het voormalige HBS gebouw ‘Residentie Johan de Witt’. Het pand werd gebouwd in 1902 en in 2005 werd het volledig onder handen genomen en ingericht op 13 verschillende appartementen. Aangezien het hier gaat om louter zeer luxe appartementen, beschikt het complex ook over een gezamenlijke fitness-ruimte, sauna en solarium. Daarnaast heeft ieder appartement de beschikking over een eigen – afsluitbare – wijnkast in de wijnkelder.

penthouse appartement den haag Pure Luxe

Het penthouse waar wij over praten heeft een woonoppervlak van 258 vierkante meter. Deze ruimte is onderverdeeld in zes kamers; drie slaapkamers, twee badkamers en een woonruimte. Tevens is er een ruim dakterras aanwezig gesitueerd op het zuidwesten en is er plek voor drie auto’s in de ondergelegen parkeergarage. Hier vinden we ook de berging die bij ’t appartement hoort.

penthouse appartement den haag Pure Luxe

Een magnifiek aspect van dit complex komt meteen tot z’n recht bij binnenkomst. Het gebouw heeft namelijk een ongelooflijk imposante entree, welke direct doet blijken in wat voor weelde je terechtkomt. Om bij het penthouse te komen neem je de lift of de trap naar de derde verdieping. Hier vinden we de toegang tot het penthouse. Wat direct opvalt is de open ruimte die gebruikt wordt als leefruimte. Er is een grote hoeveelheid natuurlijk licht aanwezig én de originele balkenstructuur van het gebouw is ontbloot en bewaard gebleven. Aspecten die de ruimte wat ons betreft nóg net dat beetje extra geven.

penthouse appartement den haag Pure Luxe

Van alle gemakken voorzien

Uiteraard is het penthouse appartement van werkelijk alle gemakken voorzien. Zo is de woonkamer voorzien van een strakke visgraat eikenhouten vloer en een open gashaard. In de handgemaakte keuken vinden we legio inbouwapparatuur zoals een oven, 6-pits fornuis, stoomoven, dubbele koelkast, twee vaatwassers en een Quooker. Mocht je een ware keuken-held zijn, dan kun je hier je lol wel op denken we zo.

penthouse appartement den haag Pure Luxe

De dakramen zijn voorzien van regensensoren en werken volledig elektrisch. Ditzelfde geld ook voor de zonwering aan diverse zijden van het penthouse. Wat luxe betreft ontbreekt het je dus aan niets in deze geweldige woning. Overigens ben je met je neus in de boter gevallen wanneer er echt interesse is in dit penthouse, de vraagprijs is namelijk zo’n twee ton lager dan de oorspronkelijke vraagprijs – pik je toch maar mooi even mee. Mocht dit je nieuwe uitvalsbasis worden, dan is er dus een bedrag van €1.295.000 nodig om de handtekening te mogen zetten. Woon je direct lekker hoog, ruim en heb je een prachtig uitzicht over Den Haag. Doen!

Bron: Funda