Een van de meest spraakmakende penthouses in de buurt van Central Park, New York, is op de markt gekomen. Deze gigantische ruimte – die van origine uit twee losse woningen bestond – is jarenlang het optrekje geweest van mode-tycoon Tommy Hilfiger. Het penthouse staat nu te koop voor een astronomisch bedrag van maar liefst $50.000.000. 

Wonen met uitzicht op 5th Avenue en Central Park in Tommy Hilfiger’s stulpje

In een behoorlijk appartement wonen in een van ’s werelds grootste metropolen is natuurlijk iets waar veel mensen van dromen. Met de mogelijkheid om dit penthouse te kopen is er natuurlijk een optie bij gekomen – mits je gigantisch veel geld kunt missen. Het penthouse staat nu weliswaar te koop voor maar liefst 50 miljoen dollar, maar volgens de Wallstreet Journal heeft het koppel destijds veel minder betaald. Er werd namelijk zo’n $25.500.000 miljoen neergeteld voor twee losse appartementen. Deze zijn vervolgens samengevoegd tot het penthouse dat we nu zien.

tommy hilfiger penthouse new york appartement woning Pure Luxe

In 2008 werd het gehele penthouse intensief onder handen genomen. Voor een bedrag van $20.000.000 werd de bijna 600 vierkante meter volledig ‘op de schop’ genomen. Deze rennovatie heeft enkele jaren in beslag gekomen, dus het penthouse is nog niet zo lang geleden pas klaar opgeleverd. Er is hard gewerkt om het optrekje volledig in Frans-Renaissance stijl te doen herrijzen. Een kwestie van smaak natuurlijk, maar indrukwekkend is het absoluut.

tommy hilfiger penthouse new york appartement woning Pure Luxe

Waan je terug in de tijd met deze uitgekiende inrichting

De woning is dusdanig onder handen genomen dat het werkelijk een stapje terug in de tijd is. Zoals we hierboven al aangaven is het iets waar je van moet houden. Het ene aspect oogt mooier dan het andere. Een leren bank had bijvoorbeeld beter gestaan dan al het suède dat men nu gekozen heeft. Het penthouse bezit maar liefst 12 kamers en heeft plafonds die 10 meter hoog zijn. Uiteraard ook hier weer de klassieke elementen van sierlijsten en reliëf. Wat betreft faciliteiten heb je niets te klagen. Zo is er een bibliotheek aanwezig, een kantoorruimte, een mediakamer met open haard, een diner-zaal én een speciale theekamer. Deze bevat een handgeschilderde muurschildering gemaakt door Hilary Knight.

tommy hilfiger penthouse new york appartement woning Pure Luxe

Uiteraard wordt het unieke aspect ook doorgetrokken in de slaapkamers op de tweede verdieping. Hier zijn alle gigantische slaapkamers te vinden, elk met een eigen thema. Natuurlijk is de master suite het ultieme pronkstuk. Met twee dress rooms, een decoratieve haard, uitgesproken badkamer en een eigen terras is dit hét plekje van ’t penthouse. Kortom, een zee aan luxe en comfort met een prachtig uitzicht. Eisen die goed passen bij het kostenplaatje van 50 miljoen dollar. We zijn benieuwd hoe lang het duurt alvorens iemand tot koop overgaat.

tommy hilfiger penthouse new york appartement woning Pure Luxe tommy hilfiger penthouse new york appartement woning Pure Luxe tommy hilfiger penthouse new york appartement woning Pure Luxe tommy hilfiger penthouse new york appartement woning Pure Luxe tommy hilfiger penthouse new york appartement woning Pure Luxe

Bron: Gewoonvoorhem