Max Verstappen is inmiddels alweer bezig aan zijn vierde seizoen in de koningsklasse van de autosport, de Formule 1. Tot nu heeft hij in die vier jaar evenzoveel races weten te winnen en kenners zien in Verstappen een toekomstig meervoudig wereldkampioen. De man is nog altijd pas 21 jaar, maar heeft al meer bereikt dan zijn vader en ook flink wat geld binnengehaald. Dit zijn de inkomsten van Max Verstappen. 

Jongste debutant ooit

Verstappen maakte in 2015 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de Formule 1 bij Scuderia Torro Rosso. Op dit moment heeft hij niet eens een rijbewijs, wat het nog bijzonderder maakt. Een jaar later wordt hij gepromoveerd naar Red Bull en meteen wint hij zijn eerste race in Barcelona. Hij is hiermee de jongste winnaar in de Formule 1 aller tijden. Hij behaalt dat seizoen verder nog twee podiumplaatsen. Dit was voor Red Bull reden om zijn contract open te breken, waar hij eerst een half miljoen per jaar verdiende gaat hij vanaf begin 2017 ongeveer 2,5 miljoen per jaar verdienen.

Verstappen PURE LUXE
Foto via: Instagram Max Verstappen

Contractverlenging

In oktober 2017 verlengde Verstappen zijn contract, en dat was vrij verrassend omdat hij de maanden ervoor in verband werd gebracht met Mercedes en Ferrari. Dit met name omdat Max ontevreden was over Red Bull en dan met name de technische problemen die herhaaldelijk voorkwamen. Dit had vaak te maken met de Renault motor en dit koste hem meerdere races. Maar met Sebastian Vettel en Lewis Hamilton bij deze twee grote teams zit een stap hogerop er voor Verstappen voorlopig nog niet in.

Eerste coureur bij Red Bull

Verstappen ziet kansen om bij Red Bull de onbetwiste eerste coureur te worden en is nu tevreden bij Red Bull. Ook Red Bull is tevreden, zo vertelde teambaas Christian Horner. Hij wil een team rondom Verstappen gaan bouwen. Natuurlijk hoort bij een contractverlenging ook een hoger salaris. Het is niet exact bekend wat hij nu gaat verdienen, maar de BBC schat zo’n twintig miljoen euro per jaar. Veel geld, maar nog steeds wel behoorlijk minder dan de absolute toppers. Hamilton en Vettel verdienen beiden rond de 26 miljoen, Fernando Alonso verdient bij McLaren zelfs 34 miljoen euro. Wel ontvangt haar naar het schijnt meer dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Verstappen PURE LUXE
Foto via: Instagram Max Verstappen
Bron: Business Insider