Waar er normaal gebruikt wordt gemaakt van grote, zware motoren die draaien op diesel of gas, is de Silent 79 Yacht uniek in zijn soort. Het bedrijf achter het jacht is Silent Yachts.  Dit is het eerste en enigste bedrijf ter wereld die jachten heeft ontwikkeld die worden aangedreven door zonnen-energie. Dit maakt de jachten bovendien volledig duurzaam. Hiermee wordt er een nieuwe ervaring aangeboden op zee zonder dat er lawaai of uitlaten aan te pas komen.

Duurzaam varen met de Silent 79 Yacht

Het jacht maakt gebruik van zeventig fotovoltaïsche panelen die zorgen voor stroomvoorziening aan boord en leveren kracht voor het voortstuwingssysteem. Dit in plaats van de lawaaierige verbrandingsmotoren die we gewend zijn. Een groot aantal lithium-ion batterijen slaat energie op voor de bewolkte dagen. Daarbij is er ook een generator aanwezig die dient als noodback-up.

Silent 79 Yacht Pure Luxe

De jacht is van alle gemakken voorzien, inclusief een open en ruimte woonkamer, 4 tot 6 slaapkamers en niet te vergeten het dek. De fotovoltaïsche panelen bevinden zich op het top dek waar zich ook een zitruimte bevindt inclusief bubbelbad en ruimte om te zonnen. Doordat het top dek wordt bedekt met de panelen ontstaat er op het midden dek veelal schaduw. Aan de voorkant is er de gelegenheid om tot rust te komen wanneer de zon schijnt. Naar verwachting zal de jacht in 2020 gerealiseerd zijn, voor een prijs van iets meer dan €3 miljoen.

Silent 79 Yacht Pure LuxeSilent 79 Yacht Pure LuxeSilent 79 Yacht Pure Luxe

Bron: Uncrate