Wie bekend is met Lotus is het hoogstwaarschijnlijk al opgevallen. Alle nieuwe ‘special edition’ modellen van Lotus die de afgelopen tijd zijn uitgebracht, zijn gebaseerd op  bestaande modellen. Daar maakt het Chinese autobedrijf Geely echter korte metten mee. Alhoewel Geely pas sinds iets meer dan een jaar geleden een aandeel heeft bij Lotus weet het al voor veel verandering te zorgen. De geruchten doen de ronde dat het verouderingsprogramma dan toch een update krijgt. Nieuwe modellen zoals de Lotus elektrische hypercar zullen worden toegevoegd. 

De Lotus elektrische hypercar heeft hoge verwachtingen

Volgens Autocar UK is Lotus bezig met het bouwen van een elektrische hypercar van maar liefst €2,3 miljoen. Deze zal in een zeer gelimiteerde oplage op de markt komen. Daarbij komt dat Geely ook eigenaar is van het bedrijf Polestar. Deze is bezig met het ontwikkelen van een high-performance EV-technologie dat goed van pas komt bij de elektrische hypercar van Lotus. Alhoewel er verder geen precieze specificaties beschikbaar zijn, wordt het de snelste, duurste en meest radicale auto sinds het bestaan van Lotus.

Lotus elektrische hypercar Pure Luxe

Ook claimt Autocar UK dat het concept van de auto volgend jaar zijn intrede doet onder de codenaam Omega. De productieversie zal echter nog een aantal jaar duren voordat deze daadwerkelijk op de markt verkrijgbaar zal zijn. Naar verluidt zal de elektrische hypercar in het zelfde straatje liggen als de Bugatti Chiron, de Rimac C_Two en de verwachte Pininfarina PFo. Zoals eerder gezegd, heeft Geely sinds ongeveer een jaar een aandeel bij Lotus. Het schijnt zo te zijn dat Geely maar liefst 2 miljard dollar heeft geïnvesteerd om Lotus de komende jaren opnieuw uit te vinden. Hier zal de elektrische hypercar een groot onderdeel van zijn.

Bron: Luxurylaunches