Als er één industrie is waar op dit moment gouden bergen worden verdient, dan is het wel de ‘re-sell’ markt. Deze markt is in het leven geroepen door de consument, voor de consument – tot ergernis van merken en producenten. Het is de markt waarbij zeer prijzige, exclusieve items gekocht worden en vervolgens met een gigantische marge weer doorverkocht worden. Een florerende business die nog lang niet lijkt te verdwijnen.

Het doorverkopen van exclusieve items is een lucratieve business

Als het gaat om re-sell items, dan zijn sneakers één van de meest toonaangevende producten binnen die specifieke markt. Het is namelijk zo dat er veelvuldig dure sneakers worden geïntroduceerd die in een zeer beperkte oplage worden geproduceerd. Merken als Nike, Adidas, Supreme en Yeezy zijn toonaangevend wat betreft het creëren van producten die voor een fors verhoogde prijs opnieuw van eigenaar verwisselen. In het rijtje hieronder staan 10 van de duurste producten die op dit moment te koop zijn als ‘re-sell’ item.

re-sell items highsnobiety consumenten Pure Luxe

Foto: Highsnobiety.

9. KAWS “Clean Slate” Companion – €519
8. Palace x Ralph Lauren Skate Polo Bear Sweater — €845
7. BAIT x ComplexCon x Takashi Murakami Mr. Dob — €1.760
6. BAPE x Readymade Boston Bag — €7.045
5. Chanel x adidas by Pharrell Williams Human Race NMD — €12.325
4. Kanye West x Louis Vuitton Jasper — €26.420
3. Nike Air Mag “Back To The Future” (2016) — €35.225
2. Jordan Air Jordan 11 Derek Jeter — €35.230
1. Supreme x Louis Vuitton Malle Courrier ’90 Trunk — €154.545

re-sell items highsnobiety consumenten Pure Luxe

Foto: Highsnobiety.

De waardevermeerdering van producten kent geen limiet

Het lijkt er vooralsnog op dat dit soort producten niet snel een waardevermindering zullen zien. Bovendien is deze handelswijze er een die steeds meer enthousiasme ontvangt. Kortom, tel dit op bij de traditionele marktwerking die we kennen bij exclusieve producten en het is al vrij snel duidelijk dat het een eenvoudige groeimogelijkheid biedt voor consumenten om op eenvoudige wijze geld tee verdienen.

Bron: Highsnobiety