Als het gaat om bijzondere verhalen, dan is dit er beslist eentje voor in de boeken. Het betreft hier een verhaal over een Bugatti Type 22 Brescia uit 1925. De auto, volgens het verhaal ooit het trotse bezit van Franse autocoureur René Dreyfus, was ooit onderdeel van een verhit en beschonken potje poker. Dat potje poker zou hem (de auto) later fataal worden, zo bleek. Over het hoe, waarom en wat willen we (nog) niet uitwijken, daar het een zeer bijzonder verhaal betreft. Kijk mee.

De ‘verdronken’ Bugatti die bijna in Nederlandse handen terechtkwam

Het is een verhaal dat je beslist niet iedere dag hoort. Zo’n 75 jaar lang was deze bijzondere Bugatti Type 22 Brescia nergens meer te bekennen. Totdat de auto werd opgedoken uit een meer – Lago Maggiore – in 2009. Nadat de auto werd opgetakeld ontstond er een heuse jacht op de eigendomsrechten van de bolide. Als gevolg daarvan ontstond er een ‘bieding-oorlog’ tussen een Bugatti-verzamelaar uit Californië en een verzamelaar uit Nederland. Het verhaal is zeer bijzonder en daarom beslist een paar minuten van je tijd waard. Bekijk de video hieronder.