Als we het hebben over Leonardo da Vinci, dan weet vrijwel iedereen over de hele wereld over wie we praten. De beste man was een begenadigd kunstenaar, wetenschapper en filosoof – onder andere. Het is dan ook niet gek dat we vandaag de dag nog steeds heel erg op kijken tegen de persoon da Vinci en wat hij heeft klaargespeeld. We kunnen dan ook vrij eenvoudig begrijpen waarom Pininfarina deze bijzondere bolide heeft gemaakt, ter ere van de 500e sterfdag van Leonardo da Vinci.

Pininfarina creëert unieke Battista ter ere van Leonardo da Vinci

Wie de naam Pininfarina niet kent, is niet op de hoogte van automotive design zoals het ooit bedoeld was. Het Italiaanse ontwerpbureau heeft door de jaren heen de meest iconische auto’s ontworpen. De naam Pininfarina wordt in auto-land dan ook met zeer veel respect behandelt en dat is geheel terecht. Met de Battista heeft Pininfarina een hypercar gebouwd die volledig voldoet aan hedendaagse standaarden.

pininfarina battista Leonardo da Vinci Pure Luxe

Zo is het niet brandstof dat de klok slaat in deze bolide, maar elektrische kracht. Door het gebruik van dezelfde aandrijflijn als die in de Rimac C_Two én een 120kWh Lithium-Ion batterij, heeft de Pininfarina Battista de beschikking over maar liefst 1.874pk(!). Met deze ongelooflijke krachtcentrale verborgen achter de stoelen, is de auto in staat om in minder dan 2 seconden van 0 naar 100km/u te sprinten. Het aantikken van 300km/u gebeurt na slechts 12 seconden.

pininfarina battista Leonardo da Vinci Pure Luxe

Deze speciale editie – waarvan slechts één exemplaar wordt gebouwd – onderscheidt zich door een zeer opvallende kleurstelling. In totaal zal Pininfarina zo’n 150 Battista’s bouwen. Iedere bolide wordt verkocht voor de schamele prijs van 2,5 miljoen dollar. Een prijskaartje waar we beslist even van moeten slikken, maar dan heb je wel een zeer bijzondere bolide, van misschien wel ’s werelds meest bijzondere ontwerpbureau. Dat is ook wat waard toch? Meer informatie vind je hier.

pininfarina battista Leonardo da Vinci Pure Luxe

Bron: Pininfarina