Fyre Festival: het is misschien wel het bekendste festival ter wereld – en niet omdat het zo’n succes was. Nee, Fyre is het festival waar bezoekers een flinke duit voor moesten betalen, om er vervolgens achter te komen dat er helemaal niets was geregeld. Een regelrechte ramp zullen we maar zeggen. Mocht je nou denken dat je in staat bent om een tweede editie wél succesvol te realiseren, dan hebben we goed nieuws voor je. Het festival-eiland is namelijk te koop.

Je eigen festival-eiland in de Bahama’s, wie wil dat nou niet

Het is natuurlijk een beetje een geforceerde duw in de verkeerde richting, maar dit eiland geniet nou eenmaal bekendheid door een festival dat nooit van de grond kwam. Nu is het gelukkig niet zo dat je 10,5 miljoen euro betaalt voor een eiland vol geluidsinstallatie’s, tenten en barren. Nee, dit eiland – genaamd Saddle Back Cay – maakte onderdeel uit van de flashy promoties die de organisatie gebruikte voor het aanprijzen van het festival.

fyre festival eiland bahama's hg christie Pure Luxe

Wat krijg je voor die ruime €10 miljoen? Een privé-eiland dat zo’n 14 hectare groot is. Uiteraard is er ook een woning aanwezig op het eiland. Deze bevat onder andere één slaapkamer en twee badkamers. Niet echt een onderkomen wat past bij het bezitten van een eigen eiland, maar zie het als een investering met potentie.

fyre festival eiland bahama's hg christie Pure Luxe