De Britse superspion en z’n favoriete automerk zijn inmiddels zo vaak op ’t witte doek gespot, dat het niet meer verrast wanneer we ‘Aston Martin’ en ‘James Bond’ in één adem noemen. Als het aankomt op een favoriet, dan is de Aston Martin DB5 de absolute nummer 1. Een auto die van zichzelf al zeer gewild is bij verzamelaars, maar door z’n rol als partner in crime van 007 nóg populairder werd. Nu is er goed nieuws voor de vermogende Aston-liefhebber: er zullen exacte reproducties van de DB5 uit Goldfinger gemaakt worden.

Aston Martin en EON Productions slaan de handen in elkaar voor unieke Aston Martin DB5

Het is de bedoeling dat de Britse autofabrikant een bolide gaat bouwen die exact dezelfde specificaties heeft als de DB5 uit de film. Dat wil zeggen dat het niet alleen wat betreft koetswerk en techniek een exact dezelfde bolide is. Nee, Aston Martin gaat nét iets verder om dit tot een zeer aantrekkelijk product te maken. De auto zal namelijk uitgerust worden met exact dezelfde gadgets als de Goldfinger-bolide. Ja, daar hoort dus ook de wegdraaiende nummerplaat bij. Er is echter een klein nadeel aan deze uitrusting: de auto zal niet straat-legaal zijn. Hoe dan ook, het blijft natuurlijk een pronkstuk. Verzamelaars zullen absoluut in de rij staan voor dit stukje film-geschiedenis. Zoals de titel van dit bericht al aangeeft zul je wel even moeten graven in je buidel. $3.500.000 voor een auto is nou niet bepaald een alledaagse uitgave.

aston martin db5 james bond 007 goldfinger Pure Luxe aston martin db5 james bond 007 goldfinger Pure Luxe aston martin db5 james bond 007 goldfinger Pure Luxe

Bron: Uncrate