Het Concours d’Élégance heeft onder internationale autoliefhebbers een uitstekende reputatie. De editie van 2019 verhuist van Apeldoorn naar Paleis Soestdijk, maar de basisingrediënten zijn hetzelfde: auto’s van wereldklasse in een koninklijke omgeving. Geheel passend bij dit thema presenteert Mercedes-Benz in samenwerking met Stern Auto een visionaire design-showcar met allure: de Vision Mercedes-Maybach 6. Deze unieke auto, die in 2016 voor het eerst te zien was in Pebble Beach, is een hommage aan de glorietijd van de aerodynamische coupés en vertaalt deze traditie op zelfbewuste wijze naar de toekomst. De spectaculaire luxe coupé van Mercedes-Maybach wordt op 24 en 25 augustus ongetwijfeld een van de publiekstrekkers tijdens het Concours d’Élégance.

De Vision Mercedes-Maybach 6 is bijna 6 meter lang en uitgevoerd als elektrisch aangedreven auto. De aandrijflijn is goed voor een vermogen van 550 kW (750 pk). Met zijn sensueel-emotionele ontwerp (‘hot’) en intelligente details (‘cool’) staat de Vision Mercedes-Maybach voor luxe in de overtreffende trap. De klassiek-esthetische proporties, zoals de extreem lange motorkap, de lage daklijn en het naar achteren geplaatste ‘greenhouse’, doen denken aan de aero-coupés van vroeger. Voor de grille, die met zijn verfijnde verticale spijlen de aandacht trekt aan de voorzijde, diende het traditionele krijtstreeppak als inspiratiebron. De achterzijde in ‘boat tail’-vorm doet denken aan een luxe jacht.

Er is echter geen sprake van retrodesign, maar van een nieuwe interpretatie van klassiek-emotionele designprincipes. Het design is tegelijkertijd technisch georiënteerd en gereduceerd tot het wezenlijke, zoals bijvoorbeeld te zien is in de aerodynamisch doordachte basisvorm. Ook het technische karakter van de smalle lichtunits, de gedeeltelijk transparante velgen en de tweedelige achterruit zijn verrassend.