Airbnb werd ooit in ’t leven geroepen met als doel mensen onderdak bieden in je eigen woning, tegen een sterk gereduceerde prijs. Het is een win-win situatie. De huiseigenaar kan zo wat geld bijverdienen en de toerist kan praktisch voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Het merendeel van de aangeboden Airbnb’s zijn dan ook zeer ‘portemonnee-vriendelijk’. Uiteraard vereist alles een nuchtere blik en is de Airbnb in the middle of nowhere stukken minder prijzig dan een gelijkwaardige Airbnb in hartje Milaan, Berlijn of London. Er zijn echter ook aanbiedingen die de kroon spannen en verre van prettig geprijsd zijn. Het ultieme voorbeeld is deze Airbnb in het Amerikaanse Austin, Texas. Voor iets meer dan $10.000 per nacht mag je er vertoeven.

Airbnb in Texas

Texas is niet bepaald de duurste deelstaat van de Verenigde Staten. Toch blinkt de staat en in ’t specifiek Austin uit als ’t aankomt op de duurste Airbnb van heel Amerika. Hier vinden we deze ‘residentie’ die officieel bestaat uit drie huizen. Het geheel wordt dus verhuurd voor zo’n $10.075 per nacht en biedt een hoop luxe en ontspanning. Je krijgt absoluut een hoop waar voor je geld, al vragen wij ons af of de doelgroep van Airbnb dit soort ‘aanbiedingen’ wel zoekt.

dit is de duurste airbnb van amerika Pure Luxe

Het onderkomen biedt plek aan een zwembad, een jacuzzi en er is plek voor 16 gasten. Naast dit alles is er uiteraard een gymklik dan even hier om het geheel wat beter te inspecteren, een uiterst luxe keuken of twee en genoeg badkamers om een heel regiment soldaten te laten badderen. Mocht je nu geïnteresseerd zijn, dan moet je absoluut even een gokje wagen en hier wat nachten doorbrengen. Nachten? Juist ja nachten, want de minimale verblijfsperiode telt drie nachten. Tel uit je winst. Nog steeds enthousiast, .

Bron: Coolmaterial