Enige tijd geleden vertelde we jullie nog dat ’s lands auto-powerkoppel (lees: DJ Afrojack en Jeroen van den Berg) gezamenlijk één van de slechts twee Ford GT’s op Nederlands kenteken in ontvangst hebben mogen nemen. De bolide, geïnspireerd op de zeer iconische Ford GT40, is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de rechtervoet. Het schijnt nu echter zo te zijn dat ook de Amerikaanse power-bolide is besmet met de supercarziekte: hij vat namelijk spontaan vlam. Iets wat we tot op heden alleen gewend waren van Lambo’s, Ferrari’s en McLarens.

Duitse eigenaar rijdt z’n Ford GT weg van dealer om ‘m even later weg te zien smelten

Het is niet de eerste keer dat zulke nieuwsberichten opduiken. Supercars zijn gebouwd als technische huzarenstukjes, maar soms lijkt er toch het een en ander niet helemaal in orde te zijn. Als je vermogend genoeg bent om een auto van dergelijk niveau aan te schaffen, dan kun je maar beter direct wat zakcentjes investeren in een brandblusser – zo leert het verleden. Toch was het vooralsnog allemaal rozengeur en maneschijn bij de introductie van de nieuwe Ford GT. De bolide leek zo goed in elkaar te steken. Tot nu dan.

ford gt auto brand carscoops Pure Luxe

Foto: Carscoops.

De eigenaar – een bekende in de Duitse car-scene – reed z’n hagelnieuwe Ford GT nog niet echt lang. Volgens Carscoops hebben bronnen namelijk weten te vertellen dat er slechts 43 mijl op de teller stonden. Een luttele 70 kilometer dus. Zoals duidelijk te zien op de foto’s is het vuur aangewakkerd ergens in of rondom het motor-compartiment van de auto. Van de achterzijde is vrijwel niets meer in tact. Terwijl de voorzijde eruit ziet zoals het hoort: nieuw en ongeschonden. Eén ding is duidelijk: deze Ford GT is klaar voor de schroot. Overigens geen probleem voor de eigenaar, deze schijnt ook bolides van Bugatti, McLaren en Ferrari te bezitten.

Bron: Carscoops