Heb je jezelf ooit weleens afgevraagd waar de rijke mensen op deze wereld zichzelf mee vermaken wanneer ze geen geld aan het verdienen zijn? Of waar ze zichzelf mee vermaken terwijl anderen geld voor ze aan het verdienen zijn? Wij wel, en daarom zijn we op onderzoek uitgegaan. Zie hier een lijst met de hobby’s waar de rijken der aarde zichzelf mee vermaken.

Golf

We moeten eerlijk zeggen dat er hoogstwaarschijnlijk wel een aantal hobby’s tussen staan die je zelf ook had kunnen bedenken. Echter maakt dat ze niet minder waardig voor een benoeming in dit lijstje. Golf is één van de – als niet de – meest geassocieerde hobby met rijkdom. Het is een verfijnde sport en is onder veel goedverdienende mensen geprefereerd als zakelijke, maar casual meeting met zakenpartners.

Skiën

Het is natuurlijk geen wonder dat een overgroot deel van skiresorts gebaseerd is op grootse luxe. Met grote snelheid de heuvels af voor de benodigde adrenaline om vervolgens uit te rusten in prachtige chalets of villa’s. Natuurlijk zijn er ook goedkopere varianten, maar daar zullen de meeste rijken zich toch echt niet aan wagen. Een van de hobby’s die weggelegd is voor een mooie besteding van overmatig zakgeld.

hobby's PURE LUXE

Vliegen

Wat is er nu leuker dan de spanning die je krijgt wanneer je op weg bent naar je volgende vakantiebestemming? Uhm.. misschien daadwerkelijk zelf op weg zijn naar deze vakantiebestemming. Een vliegbrevet begint in de meeste gevallen vanaf een minimale prijs van €7.250. Afhankelijk van het type brevet kunnen deze kosten nog flink oplopen.  Mocht je nog een stapje verder willen in de vorm van een eigen vliegtuig, moet je al helemaal diep in de buidel tasten. Niet echt een hobby voor de huishoudens met een modaal inkomen.

Polo

Een echte herensport. Generaties van royale families spelen deze welvarende en verfijnde sport. Het kon daarom niet ontbreken in dit lijstje. Lid zijn van een Polo club en een eigen paard zijn pas de beginselen van participatie in deze sport. Een koopje kan je het dus zeker niet noemen.

Lezen

Een groots verschil tussen het leven van jou en dat van een succesvolle zakenman is de dagbesteding. In de harde zakenwereld is een bepaalde mate van intelligentie en algemene kennis vereist. We kunnen je verzekeren dat – hoe leuk het ook is – een dagje je favoriete Netflix serie bingewatchen je op persoonlijk vlak minder oplevert dan een goed boek omtrent zelfontwikkeling.

hobby's PURE LUXE

Racen

Een dure auto is leuk, maar op de weg heb je toch zo je beperkingen. Zelfs op Duitse snelwegen is het slim om rekening te houden met andere weggebruikers. Echter kan je met genoeg geld ook gewoon het circuit op. Hier kan je die brute auto en het beest in jezelf écht loslaten om het maximale uit jou en je auto halen.

Zeilen

Het huren van een simpele zeilboot tot de beschikking over je eigen superjacht. Zeilen is zo gek te maken als dat je zelf wilt. Echter is het over het algemeen een hobby die weggelegd is voor de rijkere onder ons. De sportievelingen zeilen zelf actief op open zee, waar anderen een rustigere lig plek uitkiezen en genieten van feest en hun gezelschap.

hobby's PURE LUXE

Filantropie

Soms is de beste manier om een goed gevoel te krijgen, anderen een goed gevoel geven. Bronnen claimen dat meer dan 50% van de rijken der aarde aan enige vorm van donatie doen. Er zijn talloze goede doelen wereldwijd en een groot deel hiervan is gesticht door de rijken op deze wereld. Door iets terug te geven aan ‘de wereld’ krijg je een goed en voldaan gevoel. Wat wil je nog meer van een hobby?

Bron: Luxatic