Humberto Tan-A-Kiam, doorgaans Humberto Tan draait alweer een geruime tijd mee in het medialandschap. Zijn naam wordt als eerste geassocieerd met RTL Late Night – of in zijn wat jongere jaren met Studio Sport en het NOS Journaal. RTL heeft uiteindelijk besloten om hem van de buis te halen. Ook zijn programma VTBL werd niet wat hij ervan verwacht had. Wat heeft hij overgehouden aan zijn avonturen voor de camera en hoe zit het met zijn vermogen? Dat zochten wij uit.

Carriėre Humberto Tan

Humberto Tan werd geboren in Paramaribo, Suriname. Hij haalde zijn doctoraalexamen (meester in de rechten) aan de Universiteit van Amsterdam. Toch ging hij aan de slag als redacteur bij AVRO, bij het programma Forza TV. Na enige tijd ging hij dit ook zelf presenteren. Dat bleek hem wel te bevallen. Anno 2020 heeft hij zijn gezicht laten zien bij verscheidene uitzendingen: NOS Studio, RTL Boulevard, Eredivisie Live, RTL Late Night, Holland’s Got Talent en meer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan)

Het salaris van Humberto Tan bedaagde als talkshowhost bij RTL om en nabij 1 miljoen euro per jaar. Omgerekend is dat zo’n 83.000 euro per maand. Helaas voor hem is dit bruto, maar toch hield hij er zo’n 550.000 euro per jaar aan over. Lang niet onaardig. Dit was in de hoogtijdagen van RTL Late Night, een gegeven waardoor hij dat salaris meer dan waard was.

In 2018/2019 ging het Humberto wat minder voor de wind en kwamen diverse geruchten naar boven. Dit heeft de kijkcijfers geen goed aangedaan en RTL heeft uiteindelijk besloten om hem van de buis te halen. Twan Huys kwam in zijn plaats, maar wist er ook niks meer van te maken. Ook zijn programma VTBL werd niet wat hij ervan verwacht had. Maar het is ‘m niet in de koude kleren gaan zitten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan)

Vorige maand werd bekend dat Tan na een afwezigheid van twee jaar terugkeert op de late avond. Vanaf zondag 10 januari is wekelijks te zien in zijn gloednieuwe RTL 4-talkshow Humberto. Tan vormt dus samen met Eva Jinek en Beau van Erven Dorens een nieuw trio dat de late avond afwisselt. Daarnaast gaat hij vanaf augustus 2021 de Champions League-wedstrijden op RTL 7 presenteren,

Het vermogen van Tan

Samen met zijn vrouw bezit hij een knappe villa in Amstelveen. Deze werd in 2006 aangeschaft voor 1.260.000 euro, waar een hypotheek van 1.750.000 euro op rust. Daarnaast heeft Humberto Tan hier en daar ook nog wat onroerend goed en een eigen BV. Huta Holding BV heeft een eigen vermogen van 1.1 miljoen euro. Tan beschikt over een geschat vermogen van circa 2.3 miljoen euro. Dit zijn voornamelijk gegevens uit 2019, toch heeft hij zijn schaapjes aardig op het droge staan en hij gaat vrolijk verder op de buis.

Benieuwd naar het vermogen van ander Nederlandse presentatoren? We schreven eerder al over Matthijs van Nieuwkerk en Beau van Erven Dorens.