Zodra we je vertellen dat je enkele miljoenen af moet rekenen om eigenaar te worden van een optrekje, dan kan het aanbod maar beter goed zijn natuurlijk. Een miljoenenpaleis moet op z’n minst beschikken over onbegrensd comfort én als het even kan zo uniek zijn dat het nergens mee valt te vergelijken. Tenzij de inspiratie afkomstig is van het paleis van Versailles – dan is alles toegestaan. Zoals deze woning gesitueerd op Long Island – New York.

Het duurde ruim 8(!) jaar om dit paleis te bouwen

Oké, nu moeten we bekennen dat een ‘gewone’ woning aan het water op deze plek ook had volstaan, maar deze creatie slaat werkelijk alles. Het gigantische onderkomen is vormgegeven aan de hand van de stijl die ook gebruikt is bij het paleis van Versailles. Dit resulteert in een woning die niet alleen imposant is aan de buitenkant, maar ook een interieur heeft waar je van achterover slaat.

woning long island new york paleis versailles Pure Luxe

Met een oppervlakte van ruim 2.400 vierkante meter weet je zeker dat er aan ruimte geen gebrek is. De woning werd gebouwd door een stel uit New York dat zich volledig kon vinden in de stijl van het paleis van Versailles en met de woning een soort eerbetoon wilde realiseren. De bouw duurde aardig lang en de woning is zelfs even gebruikt voor een scène uit de film Carlito’s Way.

woning long island new york paleis versailles Pure Luxe

Het eindresultaat is werkelijk ongekend. Er is gebruik gemaakt van hetzelfde marmer als dat in het echte paleis, er is een infinity pool aanwezig én lappen aan grond die fungeren als tuin. Ieder aspect aan het huis is gerealiseerd door specialisten – geld en tijd speelden geen rol bij de bouw. Het resultaat is een woning die magnifiek is in ieder opzicht. Belgische kinderkopjes vormen de oprijlaan, de badkamer is voorzien van handschilderingen en een bioscoopzaal doet je denken dat je van adel bent.

woning long island new york paleis versailles Pure Luxe

De woning bevat zes gigantische slaapkamers, zeven badkamers en 10(!) toiletten. Verder is er ruimte voor een eigen gym, een biljartkamer én een bibliotheek. Om het geheel nog iets meer uitstraling te geven – en de exclusiviteit te benadrukken – is bladgoud in overtuigende hoeveelheid aanwezig in diverse ruimtes. De woning is daadwerkelijk indrukwekkend en ongeëvenaard.

woning long island new york paleis versailles Pure Luxe woning long island new york paleis versailles Pure Luxe woning long island new york paleis versailles Pure Luxe