Wanneer je de afbeelding boven dit artikel ziet zul je je misschien hardop afvragen waarom er een boot op de foto staat. Het is geen redactionele fout, ondanks het feit dat de gemiddelde waterfiets er iets minder luxueus uitziet. Wat ons betreft is deze ‘boot’ van een heel ander kaliber en absoluut een creatie die gezien mag worden.  De creatie komt uit de stal van Beau Lake en is volledig ontworpen als eco-vriendelijk vaartuig.

De Beau Lake Pedal Boat is hét item voor jouw zomer

Het spreekt voor zich dat het uiterlijk van deze zogenaamde Runabout op prachtige wijze is vormgegeven. Door enkel rekening te houden met de vervanging van een traditionele aandrijving, maar het oorspronkelijk design van de klassieke boot te behouden, heeft Beau Lake een vaartuig weten vorm te geven waar iedere liefhebber blij van wordt. Er is gebruik gemaakt van een range aan zeer hoogwaardige materialen, zodat de boot aan werkelijk iedere kant volledig klopt. De romp bestaat voor een groot deel uit fiberglas en is ontworpen in samenwerking met een ontwerper die zich focust op America’s Cup boten.

beau lake pedal boat waterfiets boot Pure Luxe

De aandrijflijn is gemaakt van RVS, waardoor de trapbeweging op vloeiende, vrijwel geruisloze wijze wordt omgezet in propeller-beweging. De afwerking vertaalt zich onder andere naar een zeer nette fineer-laag, waardoor het bootje een zeer stijlvol, klassiek uiterlijk heeft. Om het geheel af te maken is er tevens gebruik gemaakt van kwaliteitsleer voor de zetels. Kortom, een ‘waterfiets’ van niveau, waar we jaloers op zijn. Of het de prijs van $20.000 rechtvaardigt, dat is dan weer even een twijfelgeval.

beau lake pedal boat waterfiets boot Pure Luxe

Bron: Beau Lake