Een woonboot: de meest vredige manier van wonen voor velen – mits je niet zeeziek wordt. Het is een hele andere benadering van wonen en wordt vaak beschouwd als een vrijere vorm van leven. Het hebben van een woonboot is niet voor iedereen weggelegd, maar ’t principe doemt steeds vaker op in concepten. Zo bewijst dit woonjacht ontworpen door Arkup maar weer eens. Het is de ultieme vorm van wonen op ’t water.

Arkup’s woonjacht

Dit woonjacht mag eigenlijk geen woonboot genoemd worden. De constructie is zo uit de kluiten gewassen én luxe, dat de naam woonjacht die het bedrijf eraan geeft beter past. Het jacht heeft een zelfvoorzienend systeem dat er voor zorgt dat het bestand is tegen stormen van formaat orkaan. Er is dus zeer goed nagedacht over de creatie en hoe ’t wooncomfort bewaard kan blijven.

arkup woonjacht wonen op 't water Pure Luxe

Arkup heeft het jacht is gebouwd rondom zonne-energie, zo wordt er een zelfvoorzienende omgeving gecreëerd. Daarnaast is het concept dusdanig in elkaar gestoken, dat iedere potentiële klant zelf kan besluiten hoe de indeling tot stand komt. Zo is er dus één grote ruimte die vervolgens ingedeeld kan worden in meerdere multi-purpose ruimtes.

arkup woonjacht wonen op 't water Pure Luxe

Zo is er een ruimte voor events, een ruime eetkamer, meerdere woonkamers/ruimtes een fintessruimte of een spa. Het jacht is dus van alle gemakken voorzien. Vanwege de grote invloeden en schades door orkanen heeft Arkup dit concept daarop aangepast. Er is een hydraulisch systeem toegevoegd dat op de weersomstandigheden inspeelt. Iets wat in ’t klimaat aan de overkant van de grote plas goed van pas zal komen.

arkup woonjacht wonen op 't water Pure Luxe

Door middel van vier verstelbare pilaren is ’t woonjacht ten alle tijden veilig voor invloeden van alle kanten. Met behulp van hydraulische systemen past de constructie zich constant aan, waardoor de krachten gelijk verdeeld worden en de invloed zo laag mogelijk wordt gehouden. We zijn zeer benieuwd hoeveel van deze creaties te water worden gelaten. Eén ding is zeker: het is beslist een kijkje in de toekomst en hoe veiliger dit soort woonruimtes worden, hoe meer aandacht er naar uit zal gaan. Arkup legt de focus op de toekomst.

Bron: Arkup