Dick Advocaat liet afgelopen december weten met pensioen te gaan na zijn periode bij Feyenoord, maar is enkele dagen tóch aangesteld als bondscoach van Irak.  Advocaat liet al vaker doorschemeren dat hij er bij Feyenoord een eind aan zou breien, maar in het verleden riep de doorgewinterde coach al vaker dat hij met pensioen zou gaan. Maar na een loopbaan van 36 jaar lijkt de koek nog niet op en neemt Dagobert Dick de Irakese selectie onder z’n hoede.

Loopbaan als coach

Door de jaren heen heeft de Hagenees behoorlijk wat clubs afgesleten, waar hij naar eigen zeggen altijd onder goede omstandigheden is weggegaan. In zijn loopbaan als trainer stond hij aan het roer van wel 30 verschillende ploegen! En al die jaren waren lang niet onverdienstelijk.

Inkomstenbronnen van Dick Advocaat

Aan het begin van het 2019-2020 seizoen was Dick Advocaat niet actief als voetbalcoach. Echter, is hij later in het voetbaljaar begonnen bij Feyenoord vanwege het ontslag van Jaap Stam. Onder zijn gezag maakte Feyenoord een opmars naar de derde plaats in de Eredivisie en bereikten ze samen de finale van de KNVB-beker. Nu mag hij laten zien wat hij kan gaan betekenen voor Irak. Het wordt voor Advocaat zijn negende periode als bondscoach. Hij stond drie keer aan het roer bij Nederland, en bleef slecht één jaar bij de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Rusland en Servië.

Het moeilijk in te schatten wat Dick Advocaat precies verdient. Echter wordt er geschat dat zijn jaarlijkse inkomen uitkomt op circa 1 miljoen euro. Gezien zijn verleden als voetballer, coach en deelnemer aan verscheidende reclamespotjes en tv-uitzendingen weten we dat hij garant staat voor een groot vermogen. Nu we het inkomen weten, kunnen we kijken naar het vermogen van Dick Advocaat.

Wat hij exact gaat verdienen als bondscoach van Irak is nog niet uit de doeken gedaan, maar Advocaat moet het wel goed in de gaten gaan houden, want de Iraakse voetbalbond neemt betalingen niet zo nauw. DIck’s voorganger, de Sloveense trainer Srecko Katanec, stapte namelijk eerder deze maand op omdat hij naar eigen zeggen 6 maanden lang geen salaris te hebben ontvangen. Maar goed, De kleien generaal gaat er heen voor de ‘fantastische uitdaging. Overigens zal hij niet eens naar het land zelf gaan, want de Irakese selectie traint in Spanje en speelt wedstrijden in Qatar.

Zijn vermogen

In 2013 kocht hij een villa in Leidschendam, voor een bedrag van 2,4 miljoen. De villa heeft een oppervlakte van maar liefst 565 vierkante meter, met alles erop en eraan. En in tegenstelling tot zijn eigen formaat, rijdt hij rond in een grote BMW. Hoewel het moeilijk is om te zeggen wat het vermogen van Dick Advocaat is, wordt deze geschat op zo’n 23 miljoen euro.