Ráj Kanodia is plastisch chirurg voor veel Hollywood-topsterren, samen met spraakmakende klanten van over de hele wereld, waaronder artiesten, fotomodellen, politici, leidinggevenden en royalty’s. Die media benoemt hem geregeld als “The King of the Hollywood Nosejob”. Hij heeft meer dan 9.000 neuscorrecties uitgevoerd gedurende 3 decennia.

Al die plastische ingrepen leverde Kanodia een behoorlijk fortuin op, waarmee hij zich dit enorme huis in Bel Air kon veroorloven te bouwen. Niet voor zichzelf, nee, voor doorverkoop. In 2018 zette hij deze mega villa op de markt voor $180 miljoen, maar die oorspronkelijk vraagprijs is flink naar beneden gekelderd. Ja, het is een mooie villa, maar $180 miljoen? Niemand bleek bereid te zijn om dat bedrag ervoor neer te leggen, dus wat doe je dan? Dalen. Het wordt nu aangeboden voor ‘slechts’ $99 miljoen.

Reden van de torenhoge vraagprijs

Tegenover The Wall Street Journal laat Kanodia weten dat de originele vraagprijs zo hoog was omdat zijn buurman Bruce Makowsky $188 miljoen vroeg voor zijn appartement. “My house is higher, bigger and has an enormous amount of landscaping, which his does not”, aldus Kanodia. Dat bleek in praktijk toch niet zo te weren. Overigens vroeg Makowsky oorspronkelijk $250 miljoen, maar ging zijn keet uiteindelijk weg voor $94 miljoen.

De koning der neuscorrecties wil er dankzij de pandemie gewoon vanaf, dat speelt ook wel mee in de forse daling. Er zijn namelijk minder overzeese gegadigden. Aangezien de verkoop moeizaam verloopt, is het pand ook mogelijk om te huren. Daar zul je wel $1,5 miljoen per maand voor neer moeten leggen. Dan sta je gelijk in de mogelijkheid de 60-jarige verkoper in levende lijven te ontmoeten, want die woont aan de pal aan de overkant.

villa

 

De luxe villa

Daar krijg je wel wat voor terug. 34.000 vierkante meter aan doordrenkte luxe. Van de levendige landschapstuinen tot de opvallende waterpartijen, elke centimeter van Dr. Kanodia’s wens werd gerealiseerd. Vanaf dag één voorgesteld als zijn persoonlijke droomhuis. De 908 Bel Air, een landgoed dat kwaliteit uitstraalt vanuit elke hoek. De grootsheid is duidelijk te zien aan de 29-inch plafonds in de ingang tot de uitgestrekte uitzichten over de bergen van het Angeles-bos tot de oase voor de kust van Catalina.

tuin villa huis bad villa villa