Naast vastgoed staat de auto voor velen op de tweede plek als het gaat om kostbare bezittingen. Wil je geld besparen, dan kan het de moeite waard zijn om zolang mogelijk plezier te hebben van je voertuig. Om langer met je auto te kunnen blijven rijden zonder onnodige kosten hoef je niet veel te doen.

1. Gebruik je rem als remmiddel

Ja duh, toch remmen veel automobilisten met een handbak af ‘op de motor’. Dit zorgt voor extra belasting van de lagers, waardoor de levensduur van de diverse componenten van je versnellingsbak wordt verkort. Dus gebruik je voetrem waar ‘ie voor ontwikkeld is.

Auto-tips

 

2. Gebruik een garage

Veel mensen hebben een garage, maar gebruiken deze niet om hun auto in op te bergen. Alle meuk die ooit weleens van pas kan komen in de tuin maakt geen plaats meer voor je kostbare vierwieler Door je droog in de garage te waarborgen, voorkom je roest. Maar ook dat de zon het interieur niet verder aantast vanwege de warmte op sommige dagen.

3. Motor laten opwarmen

Wanneer jij je bed uit komt rollen moet je ook nog eerst slaap uit je ogen wrijven. Een motor heeft het de eerste vijf minuten nadat ‘ie wordt gestart ook nogal zwaar. De slijtage is bij een koude motor het zwaarst en dat tafereel speelt zich niet uitsluitend af in de winter. Voor de motor warm is, wordt aanbevolen te schakelen bij 2.500 toeren bij een benzinemotor en 2.000 bij een diesel.

Auto

 

4. Op tijd tanken

Behoor je tot de groep mesen die hun hele brandstoftank leegrijden? Dan hebben we slecht nieuws voor – hoewel je dit eigenlijk ergens wel wist. Door dit te doen loop je het risico dat je het brandstofsysteem beschadigt. Dat komt omdat sediment zich meestal op de bodem van de tank verzamelt en als de motor altijd op brandstof vanaf de bodem van de tank loopt. Hierdoor is de kans veel aannemelijker dat de pomp, het filter en mogelijk zelfs de injectoren verstopt kunnen raken.

5. Let op terugroepacties

Autofabrikanten moeten hun auto’s regelmatig terughalen vanwege ontwerp- of productieproblemen. Via je dealer checken of dat ook bij jouw exemplaar geldt. Wanneer je de verbeteringen niet laat doorvoeren, kan een kleine fout leiden tot een groot probleem. De terugroepacties zijn gratis, dus maak hier dan ook gebruik van – maar overdrijf het niet.