Behoeft om je huidige – misschien vastgeroeste – leven opzij te zetten en een nieuw pad in te slaan? Wellicht is het cowboy-leven wel aan jou besteed. Bij cowboys maak je niet snel de associatie met luxe. Toch moeten we dat niet geheel uitsluiten, dat blijkt maar weer. In 1870 creëerde ene Samuel Burk Burnett de wat nu door het leven gaat als de 6666-Ranches. Een reeks ranches in West-Texas met, door de makelaar benoemand als een van de grootste ranches in Amerika. Deze historische gebouwen staan ​​nu te koop.

Cowboy worden in Texas

Het aanbod bestaat uit drie divisies, met als grootste de 6666 Ranch in Guthrie, Texas. De eigendommen omvatten een state-of-the-art waterfiltratie-installatie en een vliegtuighangar met een eigen landingsbaan. Naast de hoofdwoning zijn er ook 20 werknemerswoningen en twee stapelwoningen. Misschien is ‘landhuis’ een betere omschrijving.

Naast de 6666 Ranch krijgen kopers ook de Dixon Creek Ranch, ter waarde van $137,3 miljoen. Deze ranch werd een onderdeel van de 6666 Ranch in 1903 en wordt geleverd met een 7.000 vierkante meter groot huis van de eigenaar, evenals schuren, huizen voor vier werknemers, een stapelbed en kraampjes. Naast vee produceert dit pand ook olie en gas.

Cowboy

En tot slot maakt ook de Frisco Creek Ranch Division, die in 2016 werd overgenomen, deel uit van de deal. Deze boerderij heeft meerdere schuren, een winkel, een veehouderij en een blokhut.

Gigantisch stuk grond

Het behoeft geen betoog dat de 6666-Ranch felbegeerd is onder liefhebbers van het afgelegen leven. Dit uitstekende aanbod is realistisch geprijsd op $1.350 ‘per acre’ De verkoop werd ingegeven door het overlijden van de huidige eigenaar, Anne Valliant Burnett, de kleindochter van de oorspronkelijke Burk Burnett. Wie de ranch koopt, krijgt alle eigendommen en een kwart van de ‘minerale’ rechten. Vee en uitrusting worden echter afzonderlijk verkocht. Lang niet slecht voor een ranch die oorspronkelijk werd opgericht door een jonge knaap in zijn twintigste levensjaar met slechts 100 stuks vee.

Hier kan je terecht voor alle info.

Cowboy