RM Sotheby’s benoemt de Ferrari Enzo “Maranello’s bepalende millennial hypercar”. Dé familiale brug tussen de F50 uit de jaren 90 en de hybride LaFerrari uit de jaren 2010. De klassieke autoveilingmeester heeft gelijk als zij dit als één van de meest verzamelbare voertuigen beschrijft in de komende veiling in Arizona. 22 januari gaat dit gele exemplaar geveild worden en naar verwachting zal het een behoorlijke geldkoe worden voor het veilinghuis.

Ferrari Enzo

Deze Enzo werd in januari van 2003 voltooid en afgeleverd aan de oorspronkelijke eigenaar. Aangenomen werd dat dit de enige Enzo was die naar de Verenigde Staten werd gebracht. Slechts twee maanden na levering was hij prominent aanwezig als cover-car voor het artikel van Car and Driver uit juli 2003 – dat ging over de Enzo.

Het gerespecteerde steigerende paard kreeg een grotere versie van de V12-motor van zijn voorganger. De cilinderinhoud werd behoorlijk verhoogd van 4,7 naar 6,0-liter. Met behulp van ge-update componenten stuurde de motor van de Enzo oorspronkelijk 651 pk door een uit het F1-tijdperk afgeleide zesversnellingsbak. De resulterende erin dat de bolide slechts 3,3 seconden deed over de 0-100 km/h. Op weg naar een topsnelheid van 351 km/h.

Ferrari Enzo

Voortbouwend op het koolstofvezel- en Nomex-chassis bootste ontwerper Ken Okuyama de vorm van een raceauto na. De i een windtunnel geteste koolstofvezel en Kevlar-panelen creëren een luchtdoorlatend profiel. De 19-inch lichtmetalen velgen zijn verankerd door 15-inch Brembo koolstof-keramische schijfremmen die voor de nodige remkracht zorgen. Lamborghini-achtige schaardeuren complementeren het exotische uiterlijk van de al opvallende Enzo.

Deze unieke snelheidsduivel wordt vergezeld met de originele handleidingen, originele uitlaat, garantiekaart, gereedschapsset, documentmap en de onderhoudsgeschiedenis. Ter voorbereiding op de verkoop heeft de afzender ook een systeemdiagnosetest, olieverversing en veiligheidsinspectie laten uitvoeren. Er wordt verwacht dat deze bolide bij de opkomende veiling in Arizona tussen de $2,250,000 en $2,500,000 zal opleveren.

Voor meer diepgaande informatie over de geschiedenis van dit knalgele exemplaar, ben je hier aan het juiste adres. 

Ferrari Enzo Ferrari Enzo interieur