Lewis Hamilton is de beste coureur ter wereld. De zevenvoudig wereldkampioen is uit zijn contract gestapt met Mercedes. Een nieuwe overeenkomst leek aanstaande, maar er lijkt meer aan de hand te zijn. Het schijnt aardig te rommelen boven het hoofd van Lewis.

Lewis Hamilton

Toto Wolff roept al maanden dat de contractverlenging van Lewis Hamilton een kwestie van tijd is. Maar zo veel tijd had Toto van Mercedes liever niet voorbij zien gaan zonder handtekening. Volgens de Italiaanse versie van motorsport zijn de salariseisen van Hamilton te hoog voor het Duitse F1-team. Als het klopt wat de bron zegt, is een breuk dus aanstaande. Gunstig voor Max Verstappen…?

Het is wel zo dat er een aardig contract klaar ligt voor de Brit. Hij zou namelijk zo’n veertig miljoen per jaar kunnen verdienen. Bij het winnen van de wereldtitel zou hier naar verluid nog 10% bovenop komen als een bonus. Voor alsnog is dit aanbod Lewis net wat te karig. Hij deed een tegenvoorstel waarin hij benadrukt dé pionier te willen zijn als het gaat om het ontwerp en de verduurzaming. Ook wilt de coureur meer inspraak over zijn beeldrechten. Al met al dus flinke eisen die Lewis bij Mercedes op tafel legt.

Voor alsnog lijk Wolff het geduld te bewaren. De beslissing ligt bij Hamilton en er moet duidelijkheid zijn voor de wintertesten. De voorzitter van Mercedes vindt het in tegenstelling tot Wolff allemaal net wat te langzaam gaan. Ole Kallenius dreigde al met het naar voren schuiven van Williams-rooky Russel. Flinke druk dus die er boven het hoofd van Toto Wolff hangt.

Bij Daimler (moederbedrijf Mercedes) valt de afwachtende houding alles behalve in de smaak. Wolff heeft zelfs volledig mandaat gekregen om de deal zo snel mogelijk rond te maken. Mocht de deal niet door gaan dan staat ze een spannend seizoen te wachten. Dan willen wij van Pure Luxe wel eens zien of de coureurs van Mercedes op kunnen tegen het geweld van onze Nederlandse trots.