Profvoetballers en supercars gaan hand in hand. Onder dit type sporter komen ‘ongelukken’ dan ook vaker voor, dan in de rest van de maatschappij. Alleen bij dit incident ligt de fout niet bij de voetballer zelf, maar bij een personeelslid van een wasstraat.

Vorige week liet keeper van Genoa, Frederico Marchetti, zijn auto door de wasstraat gaan. Hij vertrouwde zijn steigerende paard toe aan een medewerker van de wasstraat. Die was blijkbaar niet bestand tegen de hoeveelheid 800 paarden en reedt de Ferrari 812 Superfast binnen no-time in de prak.

Medewerker wasstraat sloopt Ferrari Serie A-speler

Zelfs als fervent voetballiefhebber is de kans aanwezig dat de naam Frederico Marchetti geen belletje doet rinkelen. Toch draait de 37-jarige doelman al geruime tijd mee in het betaalde voetbal. Maar is altijd binnen de Italiaanse landgrenzen gebleven. Zo begon zijn loopbaan bij Torino om vervolgens te belanden bij een aantal tweede divisie clubs én nog bij Lazio. Hij maakt van 2009 tot 2016 deel uit van de Italiaanse nationale ploeg en bewaakt nu het doel van Genoa.

Hoe de crash exact tot stand is gekomen is nog onduidelijk. Echter is op de foto’s te zien dat de schoonmaakster behoorlijke schade heeft toegericht aan de Ferrari 812 Superfast van Frederico Marchetti. 800 pk op de achterwielen is ook geen makkie, zeker als je daar geen enkele ervaring mee hebt.

Daar kwam de schoonmaakster op de hardste manier mogelijk achter, ze ramde namelijk een aantal geparkeerde auto’s. Een zwarte pagina in het boek van de wasstraat medewerker, die ongetwijfeld de schrik van haar leven kreeg. De Italiaanse keeper zag zijn Ferrari 812 Superfast tot schroot gereduceerd worden. Pijnlijk, zeker wetende dat zo’n exemplaar €335.000 kost.

Sympathieke reactie van de doelman

Gelukkig voor de wasstraat reageerde Frederico Marchetti via Instagram zeer sympathiek op het incident: “Vervelend om te horen wat er is gebeurd, godzijdank dat er niemand gewond is geraakt. Ik hoop op steun en lieve berichten voor de vrouw die de auto bestuurde #respect.” Om zijn Ferrari lijkt hij niet heel erg te rouwen. Met zo’n lucratieve verbintenis in de voetbalwereld, zal hij er ook niet van wakker liggen.