Ontslagen worden is nooit gemakkelijk, vooral niet als de toekomstperspectieven er somber uit komen te zien – vooral financieel gezien. Sommige mensen vatten het echter iets persoonlijker op dan de meesten onder ons. Een paar maanden geleden meldden we hoe een vrachtwagenchauffeur in de Verenigde Staten de Ferrari van zijn baas vernietigde toen hij werd ontslagen. Een soortgelijk incident gebeurde een paar dagen geleden in Spanje, alleen was deze keer de schade veel groter in omvang.

Mercedes

Een ontevreden ex-werknemer van een Mercedes-Benz-fabriek in Vitoria, Spanje, ging tekeer en vernietigde maar liefst 69 voertuigen. Waaronder 50 Mercedes EQV-, V-Klasse- en Vito-bedrijfswagens; een geschatte schade van meer dan $6 miljoen.

ravage

Volgens nieuwsberichten heeft de 38-jarige man in de nacht van 30 december een zware bulldozer van Caterpillar gekaapt en door de poort van de Mercedes-fabriek omver gebeukt. Een Spaans nieuwskanaal Periodismo Del Moto meldde dat de man enkele jaren geleden kort voor de fabriek werkte. Hoogstwaarschijnlijk is zijn ambtstermijn niet op goede voet beëindigd.

De ex-werknemer stal de Caterpillar van een bouwplaats op 24 kilometer afstand van de fabriek en was maar op één ding uit; verwoesting. Of wraak? Wie zal het zeggen. Nadat hij om één uur ’s ochtends succesvol door het hek van de fabriek was geramd, slaagde hij erin om een spoor van ravage achter te laten.

Plan de campagne

Naar verluidt was het zijn bedoeling om toegang te krijgen tot de robot-assemblagelijn. Om eenmaal daar zijn verwoesting  door te zetten. Maar de bewakers waren attent en loste een aantal waarschuwingsschoten. Waarna hij eieren voor zijn geld koos. In het politierapport staat: “Tijdens de reis tussen de twee locaties veroorzaakte hij nog andere schade. De politie arriveerde op de plaats van de schade en vond de man achter het stuur van de Caterpillar die tegen de geparkeerde voertuigen botste. Hij werd vastgehouden op verdenking van het veroorzaken van schade.”

Mercedes