Op de Kloosterlaan 4 in Lage Vuursche, staat een bijzonder rijksmonument te koop. Klein Drakenstein – een beschermd rijksmonument uit de 18e eeuw – wordt aangeboden op Funda. Tijd om te kijken wat de koper voor deze prijs in ontvangst gaat ontvangen.

Gebouwd voor telegen van de oprichters van de VOC

Klein Drakenstein is een classicistisch (kunstperiode aan het einde van de 17e eeuw) huis dat in 1780 werd gebouwd voor de zusters van Loon – telgen van de oprichters van de VOC. Het huis werd gebouwd met koetshuis en dienstwoning. In 1999 is er ook nog een oranjerie – een soort luxe kas – bijgebouwd.

Klein Drakenstein-2

Voor de riante vraagprijs krijgt de koper circa 10 hectare grond, waaronder een park en een bos. In 1985 werd Klein Drakenstein door een naar Amerika geëmigreerde Nederlander gekocht. In eerste instantie wilde de man Kasteel Drakenstein kopen, maar dat was het eigendom van Prinses Beatrix en die weigerde het kasteel te verkopen.

Veel mensen verwarren Klein Drakenstein nog vaak met Kasteel Drakenstein. In Kasteel Drakenstein vertoeft Prinses Beatrix al sinds 2014. Nu Klein Drakenstein te koop staat in Lage Vuursche, kan de koper buren worden van de Prinses. Het grote verschil tussen de twee rijksmonumenten is dat Kasteel Drakenstein niet zichtbaar is van de openbare weg en Klein Drakenstein wel.

Klein Drakenstein bevat een dansvloer die omgetoverd kan worden tot een verwarmd zwembad

Wie het pand inloopt, wandelt door grote marmeren gangen langs de kamers. Klein Drakenstein telt ook meerdere bad- en slaapkamers. Het heeft zelfs een concertzaal en een dansvloer, die omgetoverd kan worden tot een verwarmd zwembad met jacuzzi.

Klein Drakenstein

Ook is er een vergaderzaal, een balkon dat uitkijkt op het park en parkeergarage dat plaats biedt aan 10 auto’s. Aan de achterzijde staat een authentiek theehuisje en een grote vijverpartij.

De koper kan met dit rijksmonument genieten van een groot stukje geschiedenis, heerlijke rust in een prachtige omgeving en paleis dat tegenover het huis van Prinses Beatrix is gelegen. Een unieke kans, als u het ons vraagt. Om al dit moois in ontvangst te kunnen nemen, moet u beschikken over €7,5 miljoen.

Klein Drakenstein te koop Klein Drakenstein-2