Cadeausets zijn er in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Deze whisky-set bevindt zich aan het uiterste van het laatst genoemde in de opsomming. Deze beperkte oplage cadeauset bevat niet één, maar twee flessen van de oudste drievoudig gedistilleerde Ierse whisky. Dat in combinatie met een aantal andere luxe zeldzaamheden, waaronder een fraai horloge.

Whisky-set: Seven Wonders of Ireland

De zevendelige custom-set, genaamd The Emerald Isle Collection, viert de ‘Seven Wonders of Ireland’. Zeven exclusieve sets van de collectie gaan op 2 februari naar de veiling. Dit is een product dat voortkomt uit de samenwerking tussen The Craft Irish Whiskey Co. en Fabergé.

Whisky

Elke set is gehuisvest in een sierlijke, afgelakte walnotendoos en bestaat uit twee flessen van de gewaardeerde 30 jaar oude Ierse single malt whisky. Naast deze begeerde fles drank ontvangt de gelukkige winnaar twee exclusieve creaties van de juwelier Fabergé.

ei

De eerste is een op maat gemaakt 18 karaat Fabergé Keltisch ei, samen met een met diamanten ingelegde Keltische knoop en twee gekleurde edelstenen. Elk ei heeft een andere edelsteen – van saffier en amethist tot toermalijn en robijn – die een van de “Seven Wonders” vertegenwoordigt.

Altruïst-uurwerk

Het tweede item is een uniek Fabergé Altruïst-uurwerk opgemaakt uit 18 karaat roségoud. Handgemaakt door Fabergé’s werkmeester André Martinez. De parelmoeren wijzerplaat is vakkundig geëtst en met de hand beschilderd met 24-karaats gouden vlokken, terwijl de achterkant van de kast is gegraveerd met het The Craft Irish Whiskey Co.-logo – afgewerkt met een luxe bruine alligatorband.

Whisky-set-3

Als klap op de vuurpijl bevat elke collectie een humidor met twee ultrazeldzame Cohiba Siglo VI Grand Reserva-sigaren en een vergulde sigarenknipper. Sluit goed aan bij het hele whisky-thema De set bevat ook een vergulde waterpipet, enkele pure obsidiaan whiskystenen, een heupfles met een staal van de Emerald Isle whisky en een karaf gevuld met Iers bronwater uit dezelfde regio als de whisky.

Startprijs en opbrengsten

De 7 sets gaan op 2 februari privé geveild worden in Houston, Texas. Met een startprijs van $ 2 miljoen. Alle opbrengsten worden gelijkelijk verdeeld tussen de Correa Family Foundation – fonds dat zich inzet voor kinderen met kanker – en een goed doel naar keuze van de verzamelaar.

Seven Wonders of Ireland Whisky
Whisky-set