Het was groot nieuws in de Formule 1: Aston Martin keert na meer dan 60 jaar terug in de bekendste autocompetitie ter wereld. Ze hebben meteen indruk gemaakt door de grote Sebastian Vettel voor hen te laten rijden de komende tijd. Met deze superster in huis hoopt Aston Martin de concurrentie aan te gaan met de grote namen. Om de terugkeer te vieren, heeft het Britse automerk een speciale editie van de Vantage geproduceerd.

Aston Martin viert Formule 1 terugkeer

Het nieuwe Formule 1 seizoen start in Bahrein op 28 maart – aanstaande zondag – met de rentree van Aston Martin als eyecatcher. De Britten hebben speciaal voor de terugkeer een nieuwe editie van de bekende Vantage geproduceerd. De wagen is gebaseerd op de officiële safety car die hen bij de F1-wedstrijden ondersteunt. Volgens Aston Martin zelf is dit de snelste en meest gefocuste Vantage ooit.

aston martin

De wagen is een replica van de safety car, dus een bijzondere kans voor Aston Martin fans die iets unieks willen bezitten. Het vermogen van de 4.0 V8 in het vooronder is in deze nieuwe editie toegenomen tot 535 pk. De focus van de prestaties voor dit racemonster ligt waarschijnlijk op het circuitgebruik, dus zijn de sprinttijden niet opgegeven.

Interieur en prijs

Het interieur van de prachtige nieuwe Vantage is ook prachtig. Zowel de schoenen als het stuur zijn gemaakt met alcantara stof – u weet wel, van dat heerlijk zachte materiaal. Ook de Pirelli banden zijn speciaal gemaakt voor deze Formule 1 editie. Optioneel is de opvallende spoiler die de auto nóg sportiever maakt.

interieur

 

vantage

 

aston

De Aston Martin Vantage F1 wordt vanaf de zomer geleverd en is nu al beschikbaar om te pre-orderen. Je kunt deze prachtige bolide kopen als coupé of cabriolet – net waar u zelf zin in heeft. De kosten van deze wagen zijn ongeveer €160.000. De keuze is reuze, aangezien er ook de mogelijkheid bestaat om verschillende kleurcombinaties te kiezen. Zowel de binnenkant als de buitenkant kan perfect worden gecombineerd.