Wel vaker lopen we tegen G-Klasse’s – of verwanten daarvan – aan, maar op Marktplaats komen we ze zelden tegen. Maar ze zijn er wel degelijk. Deze rijdende olietanker is in de basis een AMG G63, maar gaat nu door het leven als een Brabus 700. Belangstellenden kunnen ‘m overkopen voor een bedrag van € 309.950. Dit krijg je in ruil voor deze som geld.

Brabus B700

De Brabus B700, de versie met 700 pk uit een herbouwde V8 motor. In advertentie wordt er nog steeds over ‘G63 AMG’ en ‘585 pk’, maar als dit een echte Brabus is gaat er iets mis met de cijfers. Brabus bouwt namelijk de auto om als nieuw model, met eigen een eigen serienummer. Het is dus officieel gezien geen echte G63 meer, ook al is deze Brabus daar wel uit opgebouwd.

Een gloednieuwe G-wagon te halen, is niet zomaar voor iedereen een reële optie. Daarom kun je ook even een occasion-site – als Marktplaats – bezoeken.

Het eerste waar we je op willen attenderen, is de enorme velgen van de G-Klasse. Deze Brabus Monoblock-velgen zijn zeer opvallend. Je moet er in ieder geval van houden, later we het daar maar bij houden.

Interieur

Het is een auto uit 2019 en op de teller staat een kilometerstand van 7950 aangegeven. Het elegante exterieurdesign krijgt een sportieve impuls met het AMG-styling pakket. Een krachtige motor geeft deze auto zijn sportieve prestaties. Maximaal comfort en stijl wordt verleent door het ietwat opvallende lederen interieur.

Rood, zwart en carbon

Het exterieur is verder vooral zwart. Mocht je dat té standaard, dan is er binnen in de dikste G-Klasse van Marktplaats een kleurrijke verrassing te vinden. De bekleding is namelijk tweekleurig met zwart en rood. Het heeft iets fouts, maar tegelijkertijd heeft het toch iets intrigerend. De inleg in de middenconsole is daarentegen van carbon.

Tot de uitrusting van deze Mercedes-Benz behoren ook 20 inch lichtmetalen velgen, adaptief dempingsysteem, led-achterlichten, elektrisch bedienbare ramen achter, elektrisch inklapbare buitenspiegels en naar wens in te delen neerklapbare achterbank.

Technologie

De geavanceerde technologie in deze Mercedes-Benz is in staat om onderweg het verkeer om je heen te monitoren en er op te reageren. Daarnaast ‘leest’ het systeem voor de verkeersborden tijdens de rit en attendeert je erop door ze op het dashboard te projecteren. Het systeem omvat ook vermoeidheidsherkenning, die waarneemt wanner je concentratie verslapt en geeft op dat moment een waarschuwing.

Naast dat dit de allerdikste G-Klasse is die wij op Markplaats konden bespeuren, is het ook direct de meest prijzige. Met een prijs van € 309.950. Diegene met diepe zakken, kan zich hier melden. Op de advertentie lees je verder de hele waslijst aan features en onderdelen

Brabus 700 Brabus Mercedes interieur Brabus