De privéjet van Donald Trump was meer dan gewoon een luxe privévliegtuig. Het vliegtuig was een begrip op zichzelf en stond jarenlang symbool voor de grote weelde van Trump. De Boeing 757 is jarenlang het kroonjuweel geweest van de oud-president van Amerika, maar is nu in verval. De glorietijden van de privéjet van Trump zijn voorbij.

Privéjet van Donald Trump in verval

In 2010 kocht Trump een Boeing 757 van de mede-oprichter van Microsoft – Paul Allen – voor €90 miljoen. Hij richtte het vliegtuig geheel in volgens eigen stijl, met uiteraard de tekst T R U M P op de buitenkant van het vliegtuig. De ex-president is altijd enorm voorzichtig geweest met zijn privéjet en liet niet zomaar iedereen toe. Zo bepaalde hij zelf altijd wie waar zat en wie wel en niet mocht praten.

Trump

Foto: CNN

We spreken in de verleden tijd, want het vliegtuig is inmiddels al jaren niet meer in gebruik. Door het presidentschap van Trump bleef het vliegtuig 4 jaar lang op de grond staan. Men verwachtte dat hij na zijn verkiezingsnederlaag weer snel zou gaan vliegen met het vliegtuig, maar het is niet meer wat het lijkt. De privéjet van Trump staat er somber bij; één motor is gedemonteerd, terwijl de andere motor in het plastic is gewikkeld.

De kosten van het vliegen zijn enorm hoog. Het kost de miljardair ongeveer €14.000 per uur om het vliegtuig in de lucht te houden. Daarnaast is er veel onderhoud nodig en moet het personeel worden onderhouden. Trump verliet het Witte Huis met een financieel verlies van €350 miljoen en heeft ook zijn eigen vermogen flink zien dalen. Meerdere bedrijven hebben samenwerkingen met de man opgezegd. Dit alles leidt er naar alle waarschijnlijkheid toe dat Trump afstand gaat nemen van zijn privéjet.

Het privéjet van binnen

Dat het privéjet van Trump luxe is, hebben we al eerder aangegeven. Om hier een goed beeld van te krijgen, zullen we jullie meenemen naar de binnenkant van het vliegtuig.

privéjet

Foto: CNN

vliegtuig
vliegen

Allereerst heeft het vliegtuig een gigantisch 57-inch tv aan boord. Gasten kunnen dineren aan de speciale mahoniehouten tafels, die elk €10.000 per stuk zijn. Eén van de 3 badkamers is volledig bedekt met een gouden laag, net als de lampknoppen en gordelhendels. De stoelen zijn van comfortabel leer en natuurlijk zijn er ook twee gigantische bedden om de hele rit lekker uit te rusten. Neem hier gerust een kijkje.

Wat Trump precies met zijn vliegtuig gaat doen is nog niet duidelijk, maar vliegen zal hij er voorlopig niet mee doen. Flink zonde!