Art Rooijakkers is een echte mediaduizendpoot, maar buiten zijn carrière om heeft hij ook genoeg om zich bezig mee te maken. Hij heeft namelijk, samen met zijn vriendin Andrea, een tweeling ter wereld gebracht. Alhoewel hij opgroeide onder de rivieren, in Eindhoven, woont hij alweer een poosje in de Randstad en sinds 2017 mag hij dit sfeervolle grachtenpand te Amsterdam als zijn uitvalsbasis rekenen.

Art Rooijakkers

De 44-jarige presentator Art Rooijakkers heeft al een behoorlijke CV weten op te bouwen. Na zijn studie ging hij voor een jaar werken in een kroeg in Spanje, maar al gauw hield hij het voor gezien om als verslaggever aan de slag te gaan bij Expeditie Robinson, waar hij in 2013 een Gouden Televizier-Ring voor in ontvangst mocht nemen. Desalniettemin zullen de meesten hem als eerste linken aan Wie is de Mol?.

Foto: BekendeBuren

Foto: BekendeBuren

Met al zijn presentatieklussen bij elkaar opgeteld en het gegeven dat je kop op televisie laten zien behoorlijk lucratief is, heeft hij een aantal jaren geleden dit prachtig grachtenpand in het centrum van Amsterdam op de kop getikt, dat afstampt uit het jaar 1610.

Grachtenpand mét dakterras

Na een dag voor en achter de camera’s, komt Rooijakkers thuis bij zijn vriendin Andrea en zijn twee kinderen. Het gezin heeft hier ongetwijfeld meer dan genoeg ruimte, gezien het woonoppervlakte van 168 vierkante meter.

Art-Rooijakkers-2

Foto: BekendeBuren

Daar vind je onder andere twee slaapkamers en een badkamer tussen. De woning heeft drie woonlagen, wat tamelijk luxe is in het centrum van onze hoofdstad. De grote keuken met professionele inbouwapparatuur én een kookeiland heeft het gezin alles in handbereik om uitgebreid te kokkerellen.

Foto: BekendeBuren

Foto: BekendeBuren

Daar bovenop heeft de historische woning een riant dakterras, met uitzicht over de Amsterdamse grachten en deel over de binnenstad. Ook is er een zonneterras, waar hij meer privacy heeft. Wel zo fijn als BN’er.

Koopprijs en hypotheek

Gezien de historische kenmerken en het feit dat het bouwjaar 1610 is, zal het je niet verbazen dat het een monumentaal pand is, net als bij de woning van Geraldine Kemper. Rooijakker heeft in 2017 €940.000 voor het grachtenpand betaald, terwijl hij er ook een hypotheek van €690.400 op heeft laten rusten.

Art Rooijakkers

Foto: BekendeBuren