Ah, Geraldine Kemper: een van de mooiste vrouwen die ons land rijk is. We zagen haar voor het eerst verschijnen in de BNN-show Sterretje Gezocht, verkreeg naamsbekendheid bij BNNVARA met programma’s Spuiten en Slikken en 3 op reis. In april van 2019 maakte ze de overstap naar RTL en zien we haar nu voornamelijk in Big Brother. Met haar pientere carrière heeft ze een weelderig appartement weten te bemachtigen.

Geraldine Kemper

Geraldine Kemper heeft heeft haar ogen laten vallen op een dubbel benedenhuis in een duurzaam renovatieproject, bestaande uit 17 appartementen in z’n totaliteit. Het werd in 1932 gebouwd als een Volkslogement, maar heeft nu de charmes van een degelijk Amsterdams appartement.

Geraldine-Kemper-1

Foto: BekendeBuren

Het Volkslogement was een eenvoudig hotel met 78 kamers, gedeelde was- en doucheruimtes, een eet- en ontspanningszaal en een leeszaal, waar bijvoorbeeld havenwerkers en zeelieden een betaalbaar onderdak konden krijgen. Na de oorlog werd het gebouw onder de naam Walenburg gebruikte als daklozenopvang, maar zoals je kunt waarnemen op de foto’s is daar niks meer van terug te zien.

Prijs en erfpacht

Maar nu gaat Geraldine er wonen, waarschijnlijk met haar nieuwe vriend. Zij betaalde voor dit dubbele benedenhuis in het monumentale pand een prijs van 780.000 euro bij een vraagprijs van 799.000 euro. De hypotheek bedraagt 750.000 euro. Maar daar was ze nog niet klaar mee, jaarlijks moet de 31-jarige €2747 aan erfpacht betalen. In ruil voor deze som geld, krijgt ze 112 vierkante meter aan woonoppervlakte. Opgedeeld in uit 5 kamers, waarvan drie slaapkamers, een badkamer en een separate werkkamer.

Geraldine-Kemper-2

Foto: BekendeBuren

Overgrens moet er ook nog een nieuwe keuken in, wat uiteraard ook nog wel een paar duizend zal kosten. Wel beschikt het nieuwe optrekje van Geraldine over een zijtuin van 17 vierkante meter. Het staat niet op eigen grond. Overigens bezit de RTL-presentatrice nóg een Amsterdams appartement, wat de toekomst in het verschiet heeft liggen voor die woning is nog niet duidelijk.

Foto: BekendeBuren

Foto: BekendeBuren