We kunnen niet ontkennen dat The Godfather in het lijstje staat van onze favoriete films aller tijden. Een groot deel van de iconische film met Marlon Brando en Al Pacino in de hoofdrollen, speelt zich af in een gigantisch luxe herenhuis in Los Angeles. Deze heuse Godfather villa staat nu te koop, speciaal voor de liefhebber. Voor een kleine €90 miljoen kun jij jezelf als Vito Corleone wanen; geen koopje, maar wel heel vet!

The Godfather villa te koop

Wie naar de film heeft gekeken, zal zich bij het zien van deze oogstrelende villa al gauw wanen in New York met Italiaanse Waltz muziek op de achtergrond. Het huis bevindt zich echter in Los Angeles – zo’n 4500 km verderop. De eigenaar is vastgoedbelegger Leonard Ross, die vrij recent faillissement aan heeft gevraagd. Mede daarom zet hij dit grote landgoed te koop en verlaagt hij de prijs van 195 miljoen naar €89,8 miljoen.

godfather

Foto: Jade Mills, Coldwell Banker Residential Brokerage

Geïnteresseerden – en liefhebbers – kunnen op de foto’s zien dat er weinig is veranderd vergeleken met de staat tijdens de film. Het landgoed werd in 1927 gebouwd in mediterrane stijl en heeft twee eigenaren gekend. Het huis heette eerst ‘The Hearst House’ vernoemd naar de toenmalige eigenaar en mediamagnaat William Randolph Hearst. Momenteel heet het ‘Beverly House’.

In de Godfather film is dit het huis van Jack Woltz, waar een van de meest iconische scènes is opgenomen. Namelijk, die waarbij Woltz bebloed wordt gevonden in bed met een grote paardenkop naast hem.

19 slaapkamers en 29 badkamers

Wat vast staat, is dat de nieuwe eigenaar in luxe kan gaan leven. De Godfather villa die te koop staat telt 19 slaapkamers, 29 badkamers, een oprijlaan van 250 meter en twee zwembaden. Daarnaast is er een groot tennisveld en een gigantische bibliotheek van twee verdiepingen.Het interieur van de villa is prachtig en antiek, precies als in de film naar voren komt.

villa

Jade Mills, Coldwell Banker Residential Brokerage

te koop

Jade Mills, Coldwell Banker Residential Brokerage

bibliotheek

Jade Mills, Coldwell Banker Residential Brokerage

villa

Jade Mills, Coldwell Banker Residential Brokerage

Het landgoed is bijna 1.5 hectare en met de huidige verkoopprijs is het officieel het duurste huis dat momenteel wordt aangeboden in Los Angeles. Zoals Vito Corleone zou zeggen is het een ‘offer you can’t refuse’.