Het Chinese automerk Hongqi heeft zich op de jaarlijkse Shanghai Auto Show flink in de kijker gespeeld. Eerder werd al aangekondigd dat de nieuwe Hongqi S hypercar voor verkoop beschikbaar is, maar nu is er ook een uiterst luxe en bijzondere limousine aan de buitenwereld tentoongesteld. Niet alleen bijzonder omdat de limo geen stuur heeft, maar ook om andere redenen. We nemen even een kijkje.

Luxe limousine zonder stuur

De limousine in kwestie heet de ‘Hongqi L-Concept’ en geeft een voorproefje van hoe de luxe limousines van het bedrijf er in de toekomst uit zouden kunnen gaan zien. Het is dus een conceptversie van een auto die uiteindelijk ooit geproduceerd gaat worden. Hongqi heeft weinig informatie gegeven over de conceptwagen inclusief de specificaties en details van de aandrijflijn, maar de foto’s die door de autofabrikant zijn vrijgegeven, onthullen wel een paar interessante stukjes van de bizar luxe L-Concept.

De styling van het exterieur lijkt een combinatie te zijn van designelementen die zijn geïnspireerd op grote luxe limousines en sportieve coupés. De voorkant wordt gedomineerd door een grote grille in glanzend chroom dat eruitziet als een uitgerekte versie van de Rolls-Royce-grille. Het voornaamste dat opvalt, is dat de limousine geen stuur heeft, wat waarschijnlijk aangeeft dat het volledig autonoom kan rijden.

Bijzondere kenmerken

Een ander opvallend kenmerk van de L-Concept is de kroonluchterachtige dakinstallatie die een interessant alternatief is voor de sterrenhemel in Rolls-Royce-auto’s. Wie weet staat Hongqi over enkele jaren wel bekend als het merk van het kroonluchter plafond in hun auto’s.

Limousine
Hongqi

Als we verder naar binnen kijken zien we dat de cabine ook een verspringende zitindeling heeft met slechts drie stoelen. De stoelen zijn zo ontworpen dat er maximale beenruimte is en de stoelen kunnen ook volledig achterover leunen. Het interieur is daarnaast voorzien van een tweekleurige lederen bekleding in wit en violet, aangevuld met gouden accenten.